Двама горски служители са загинали при гасенето на пожара край

...
Двама горски служители са загинали при гасенето на пожара край
Коментари Харесай

Пожар край Сандански взе жертви, евакуират хора заради огнена стихия край Старосел

Двама горски чиновници са починали при гасенето на пожара край санданското село Петрово. Все още не е ясно по какъв начин е настъпила гибелта им. При гасенето има и потърпевши, като единият от тях е превозен към болничното заведение в Сандански с изгаряния по гърба. Лечебното заведение се приготвя да одобри още от потърпевшите. Към произшествието са изпратени коли за спешна помощ от града.  Огнената буря е обхванала към двадесет декара широколистна гора като по последна информация, първо са пламнали треви, само че последователно огънят е обхванал и дърветата. 

Голям пожар бушува и край Старосел, 10 къщи са наранени от пламъците като шест от тях са изгорели изцяло. Има и евакуирани. Екипи на пожарната се борят на място да овладеят стихията, тъй че да не се разрасне и към прилежащото село Красново. В гасенето се включиха кипаж с вертолет " Кугар ", както и военнослужещи

Заради бедствената обстановка с пожарите в страната служебният министър председател Стефан Янев свика през днешния ден в 19 часа незабавна среща в Министерския съвет. В съвещанието вземат участие вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на защитата Георги Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР