Двама френски военнослужещи бяха убити в събота в Мали по

...
Двама френски военнослужещи бяха убити в събота в Мали по
Коментари Харесай

Двама френски военослужещи убити в Мали

Двама френски военнослужещи бяха убити в събота в Мали по време на интервенция за битка с терористични групи, се показва в известие на Елисейския замък.

Президентът на републиката научи с огромно неспокойствие за гибелта на двама френски бойци тази заран по време на интервенцията в Тесалит, съобщи представителят на френския водач в официално съобщение.

Те починаха за Франция при осъществяването на задачата им за битка с тероризма в Сахел, се споделя в изказването. Президентът на Франция, както е посочено в посланието, изрича съболезнования на техните фамилии, близки и братя по оръжие.

"Ръководителят на републиката високо прави оценка смелостта и решителността на френските бойци, ситуирани в Сахел, означи Елисейският замък. През август 2014 година Франция започва интервенция „ Бархан “ за битка с ислямистки групировки в пет страни от района Сахел (Мали, Буркина Фасо, Мавритания, Нигер и Чад).

"Бархан " беше продължение на интервенцията "Сервал ", която френската войска организира през 2013-2014. в Мали. Според правоохранителните органи, в интервенцията вземат участие общо към 4,5 хиляди души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР