Двама френски журналисти, заподозрени, че са шантажирали краля на Мароко

...
Двама френски журналисти, заподозрени, че са шантажирали краля на Мароко
Коментари Харесай

Двама френски журналисти отиват на съд за шантаж на краля на Мароко

Двама френски публицисти, обвинени, че са шантажирали краля на Мароко Мохамед VI, ще бъдат изправени пред съда, заяви БГНЕС.
На 2 февруари съдът е разпоредил развой против Ерик Лоран и Катрин Грасие по обвиняване в шантаж. От двамата са снети обвиняванията за изнудване.
 Макрон: Безопасността на публицистите е значимо условие по време на спорове Макрон: Безопасността на публицистите е значимо условие по време на спорове
Гарантирането на сигурността на публицистите е значимо условие за страните по време на палестинско-израелския спор. Това съобщи фр...
Журналистите бяха задържани в Париж през август 2015 година те се обърнали по-рано към посолството на Мароко във Франция с молба да им бъде оказано подпомагане за написването на книга за кралството и по-специално за крал Мохамед VI. По време на диалозите си с представители на кралския двор публицистите недвусмислено загатнали, че обявата ще бъде скандална и дали обещание да не разгласяват своето произведение против сумата от 3 млн. евро.
Мароканските дипломати се обърнаха към управляващите във Франция, след което беше проведена среща с репортерите в едно парижко кафене, където двамата публицисти бяха арестувани с предадената сума.
Лоран и Грасие са известни публицисти във Франция, които се занимават главно с журналистически следствия. Лоран има няколко книги на тематика банкови измами, петролен бизнес, политика в Близкия Изток. Грасие проверява скандалната история за възможното финансиране на президентската изборна акция на Никола Саркози от някогашния либийски водач Муамар Кадафи.
И двамата създатели към този момент са разглеждали тематиката за Мароко и през 2012 година те написаха книга, в която дадоха доста неласкава характерност на Мохамед VI.
 Израел забрани достъпа на задгранични публицисти до Ивицата Газа Израел забрани достъпа на задгранични публицисти до Ивицата Газа
Израелските военни ограничиха опцията за нахлуване на задгранични публицисти в Ивицата Газа от през днешния ден, 11 май, оповестиха от Гранично...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР