Двама физици и един изследовател в сферата на антропологията на

...
Двама физици и един изследовател в сферата на антропологията на
Коментари Харесай

Физици създават математическо уравнение, за да изпекат съвършената пица

Двама физици и един откривател в областта на антропологията на храненето влизат в италианска пицария…

Не, това не е неприятен анекдот, а началото на същинско изследване, чиято цел е да опише приготвянето на съвършената пица. Как? С помощта на правилата от термодинамиката, които са използвани към процеса на готвене.

Виж още: Кафе с чесън, апелирам!

Подходът е относително общоприет. " Provando e riprovando ", което в превод значи " да се опитваш още веднъж и още веднъж ", изяснява създателят на проучването Андрей Варламов.

Процесът на изследването е включвал " диалози с италианци, посещаване на другите им пицарии, изявленията с пицари, склонни да разкрият своя опит, излъчен от потомство на потомство ", допълва Варламов. Точно по този начин - учените са ходели от ресторант на ресторант и са поръчвали пици " Маргарита " с домати, моцарела и босилек.

Според един от пицарите човек, който желае да си хапне най-вкусната пица, „ би трябвало постоянно да посещава пицариите, когато са полупразни - пред 20:00 ч или след 22:00 ч. “ Защо? Заради потенциала на фурната. В една фурна, горяща с дърва и разполагаща с огнеупорни тухли, пицата нормално се пече сред на температури от 325 до 330°C за към 120 секунди. В пиковите часове пицарите подвигат градусите до 390°C, с цел да смогнат с поръчките. Пиците „ изхвърчат “ от фурната на всеки 50 секунди и надлежно – са с доста по-ниско качество.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР