Двама души загинаха при лавина в източния турски град Ерзурум,

...
Двама души загинаха при лавина в източния турски град Ерзурум,
Коментари Харесай

Лавина удари турско село и уби двама СНИМКИ

Двама души починаха при лавина в източния турски град Ерзурум, заяви през вчерашния ден Службата за бедствия и изключителни обстановки (AFAD). Страната е изправена пред извънредно тежките зимни условия тази седмица.

Лавината е блъснала квартал Хорасан в източния град Ерзурум към 15 ч. Спасителни екипи с моторни шейни и коли за спешна помощ са били изпратени неотложно в региона.



Областният шеф Окей Мемиш съобщи за медиите, че административният шеф на селото е изпратил двамата чиновници да ревизират воден проблем. " По това време пада лавина и затрупва двама наши жители ".

Екипът на AFAD от 6 души, който доближи до лавинната зона с моторна шейна на община Ерзурум, неотложно стартира работа по издирването на хора под снега. В изследването, осъществено от екипи на AFAD, са открити мъртвите тела на двама души, които са били към 3,5 часа под снега.



„ За страдание бяха достигнати телата на двама наши жители, които бяха застигнати от лавината в квартал Хорасан в Ерзурум “, споделиха от AFAD.

Източна Турция постоянно претърпява тежки зими с значителни снеговалежи и сурови студове. Ерзурум е хазаин на някои от най-популярните ски писти в страната. Там е известния ски курорт Паландьокен.

Снимки: Анадолска организация

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР