Двама души, включително едно дете, са починали след атака с

...
Двама души, включително едно дете, са починали след атака с
Коментари Харесай

Атака с нож в Япония взе жертви

Двама души, в това число едно дете, са умряли след офанзива с нож, в която бяха ранени още 17 души в японския град Кавазаки, оповестиха локалните противопожарни служби съгласно БГНЕС.
" Един мъж и едно момиченце нямат витални индикатори ", сподели пред Агенция Франс Прес чиновник на пожарната, употребявайки фраза, която в Япония значи, че жертвите са умряли, само че гибелта към момента не е сертифицирана от формален медицински експерт.
Кадри, предавани по локални малките екрани, демонстрираха доста полицейски коли, коли за спешна помощ и пожарни машини на мястото. Поставени са незабавни медицински палатки за оказване на първа помощ и лекуване на ранените.
Властите оповестиха, че 17 души са били ранени при нападението, множеството от които деца. " Един мъж ги е намушкал, " сподели още представителят на отдела Нагасе. " Получихме незабавно повикване в 7:44 часа, в което споделиха, че четирима възпитаници са били намушкани ", съобщи той
Полицията заяви, че един обвинен е бил арестуван. Местна телевизия заяви, че нападателят се е самонаранил и раната му е сериозна, а съгласно ТАСС е умрял. Мотивът за офанзивата се обяснява.
Нападението е станало по време на утринен учебен крос, като един очевидец твърди, че това е станало наоколо до автобусна спирка. " Чух звука на доста коли за спешна помощ и видях мъж, който лежеше покрай автобусната спирка и кървеше ", оповестява очевидецът, който не е бил разпознат.  " Това е спокоен квартал, ужасно е да се види сходно нещо ", добави той.
Япония има една от най-ниските равнища на насилствени закононарушения в развитите страни и такива набези са извънредно редки, най-много и тъй като притежаването на огнестрелно оръжие е контролирано доста строго.
През 2018 година един мъж беше задържан в Централна Япония, откакто намушка човек до гибел и ранил други двама във трен, което е довело до нови ограничения за сигурност в железопътния превоз.
През 2016 година мъж провокира гибелта на 19 души в център за увреждания на юг от Токио, което дефинира дейностите си като задача за освобождение на света от хора с психологични болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР