Двама души в различна кола, но на едно и също

...
Двама души в различна кола, но на едно и също
Коментари Харесай

Чакаха ме пред нас по двама, а Оги Стефанов го пребиха при А. Петров в ДАНС

Двама души в друга кола, само че на едно и също място на паркинга пред портата ми, ме чакаха всяка вечер на прибиране - все едно дали ще се върна в пет преди залез или в пет по изгрев, до момента в който държеше ДАНС. Беше напрягащо, тъй като не знаех дали ме пазят или изчакват сигнал да ме атакуван. Все отново бяха към този момент пребили Оги Стефанов по изключително нечовечен метод. Историята е известна.

Най-вероятно, мислех си, просто стоят за предизвестие. Вече бяхме писали достоверен портрет за него във вестника на 29 септември 2008 година, който по-долу можете да прочетете, от който ще разберете и за първия атентат против него от 1999 година, когато е непосредствен до Надежда Михайлова.

Тандемът на Алексей пред нас очевидно беше пращан, с цел да ми показва, че ми се диша във врата и да не си разрешавам кой знае какви " писаници ". Това са ми го казвали и други видни фигури с прякори, само че те най-малко бяха задоволително почтени да го вършат в очите.

Когато Петров изхвърча от Агенцията с всичките му назначенци, и двойката чакащи пред нас изчезна крепко пушек. Пък те, почтено казано, не бяха и доста смели. Веднъж, хей по този начин - за опит, водачът ми реши да отиде да ги пита какво ги кара да ни тормозят с наличието си всяка вечер и че нямаме потребност от тях. Така ги гледаше от висотата на 120-те си кг и яката външност, че избраха бързичко да се изнижат. Откъде да знаят, че тъкмо тогава индивидът беше на диета. Все едно, жестокостта им се пречупи...

Приятели, които персонално беше заплашвал, са ми разказвали, че им е показвал папки с разпечатки на преписка на кого ли не, известни публицисти имам поради, посред им от всевъзможни канали на връзка - освен нашите телекоми. И то не тогава, когато беше в ДАНС, а в този момент - преди месеци.

Борис Ангелов

 

Олигарсите: Алексей Петров

В България постоянно има огромна разлика сред това, което се приказва и това, което е в действителност. Тази работа се отнася до нещата, само че и до хората,които волю – неволю стават публично обсъждани фигури. Сред най-често споменаваните имена през последните дни е Алексей Петров.

Роден е на 23 април 1962 година Той е живото доказателство, че 40-годишнината е повратен миг в живота. Заради несполучлив атентат да бъде лишен животът му, неговото име оказва се на необятната аудитория.

Вниманието й е привлечено най-вече от обстоятелството, че тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов, който тогава медийно се изхвърля, че за броени дни да разкрие поръчителя и причинителите, попада като име във фирмените регистри паралелно до Петров. Дружеството им Будоинвест има за трети член Румен Николов – Пашата. То датира от времето допреди 10 години.

Постепенно публиката научи, че атентатът преди 6 години е втори против Петров след сходен от 1999 година, който обаче след това се счита за случайност и ненасочен към него.

Покрай случая от 2002 година, който Министерство на вътрешните работи и до през днешния ден не е разкрило, станаха известни и други условия към Петров. До огромната смяна, също като Бойко Борисов, и Петров е чиновник на репресивния уред на страната, именуван за съзвучие “органи на Министерство на вътрешните работи ”. Но за разлика от Борисов, Алексей е член на елитното звено за битка с тероризма.

До 2000 година е съучредител и член на борда на застрахователна компания „ Аполо и Болкан ”, а също и на ЗК „ Спартак ” и „ Средец М ”, а по-късно и ЗД „ Левски Спартак ”.

Той е в основата на организации с идеална цел, които сплотяват някогашни чиновници на българските служби и спортисти (Съюз на баретите, Българска национална федерация карате и Гражданска самозащита). Бил е треньор на българския народен тим по карате като точно около този спорт се е срещнал и с различен негов практикант – споменавания към този момент Бойко Борисов. Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска самодейност и в това свое качество даже е бил член на надзорния съвет Националния застрахователен институт.  Развива и академична кариера по проблемите на сигурността, освен това в най-хубавия сега университет в страната - УНСС. Преподаватели там са били експремиерите Костов и Инджова, финансовият министър Орешарски, а сега са бившето вице Румен Гечев и други видни български икономисти.

Според разнообразни фирмени информации, името на Алексей Петров попада в бордове на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум.

Публикация на американското списание Конгрешънъл куотърли подмятна, че Алексей Петров се намирал в изострен спор с Бойко Борисов и неговото обграждане, каквото и да значи това. Тази теза явно намира удостоверение в думите на някогашния полицейски шеф Ваньо Танов, който не просто е непосредствен до Борисов, а бе и праволил се претендент на ГЕРБ за кмет на Русе.

 
Той пусна на съвещание на парламентарната комисия по сигурността тиражираната от организация Фокус информация: " Бившият чиновник на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) Алексей Петров е провел и участвал на срещата на министър Румен Петков с предприемачите от Дупница Пламен Галев и Асен Христов, известни като братя Галеви ”.

Тази информация докара след това до оставката на Петков и изказването му, че Алексей Петров бил конфиденциален помощник на Държавната организация национална сигурност – ДАНС, което пък стана мотив за следствие на видния политик.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР