Двама души са загинали при горски пожари на различни места

...
Двама души са загинали при горски пожари на различни места
Коментари Харесай

Двама души в Испания и трима в Португалия са загинали при горски пожари

Двама души са починали при горски пожари на разнообразни места в Испания и трима - в Португалия, оповестиха организациите. Пожарникарите в северозападния испански район Галисия са разкрили телата на двамата починали в обгорената им кола на път близо до град Нигран в провинция Понтеведра.

Говорителка на Гражданската армия не посочи аргументите за пожара. Друг огромен пожар гори в покрайнините на Виго, един от най-гъсто обитаемоте градове в Галисия, където са били евакуирани студентски общежития. В Испания сега има към 150 пожара.

В Португалия през вчерашния ден са били получени сигнали за 440 горски пожара в централните и северните елементи на страната. Трима души са починали и 25 са ранени в общини в Пенакова и Серта, заяви противопожарната работа, представена от Франс прес. Най-малко 20 селища са били евакуирани, а пламъците са погълнали десетки къщи.

Прекъснат е трафикът на три автомагистрали, в това число на автомагистралата сред Лисабон и Порту - най-големия град в северната част на Португалия.

Вълната от пожари на Иберийския полуостров е породена от високите температури и сушата.
Близо 216 хиляди хектара растителност са изпепелени в Португалия сред януари и септември тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР