Двама души са починали в Япония след ваксинация срещу коронавирус

...
Двама души са починали в Япония след ваксинация срещу коронавирус
Коментари Харесай

Двама починали след ваксинация в Япония

Двама души са умряли в Япония след имунизация против ковид с препарата на американската фармацевтична компания Moderna от партида ваксини, за някои от които беше открито, че съдържат незнайни примеси . Това се показва в известие, оповестено на уеб страницата на японското министерство на опазването на здравето, труда и обществените грижи.

" Получихме информация за гибелта на двама души, които са били имунизирани с препарати от същата партида, където преди този момент бяха открити ваксини с примеси. Междувременно не е известно дали има непознати съставни елементи в състава на препаратите, които са били приложени на упоменатите хора . Ние правим инспекция за връзка сред потреблението на тези ваксини и смъртните случаи ", се акцентира в изказването на ведомството.

Съгласно информацията на ведомството умрелите са мъже на 38 и 30 години, които преди този момент не са имали хронични болести и алергични реакции. Те са били имунизирани с втора доза ваксина надлежно на 15 и 22 август. На идващия ден след имунизацията и двамата са имали температура. Двамата мъже са умряли три дни след имунизацията по незнайни аргументи .
 В Япония изтеглят 1.6 млн. дози от имунизацията Moderna
В Япония изтеглят 1.6 млн. дози от имунизацията Moderna

Във имунизацията е засечено " непознато вещество "

По-рано Министерството на здравеопазването разгласи прекъсване на използването на към 1,63 млн. дози ваксини на Moderna. По данни на организация " Киодо " нечистите ваксини са създадени в Испания , размерът на незнайните частици доближава няколко милиметра . Съобщава се, че незнайните съставни елементи могат да са железни частици , защото те реагират на магнити. Междувременно, все още на издание на изказването на Министерството на здравеопазването, локалните управляващи към този момент бяха пуснали за жителите на Япония към 170 хиляди дози ваксина от партидата, в която по-късно бяха открити примеси .

В Япония с изключение на препарата на Moderna се употребяват имунизациите на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американско-германския консорциум Pfizer/BioNTech. В момента 69,2 млн. души (54,5% от населението) са получили първата доза ваксина в страната, а 55,2 млн. (43,5%) са получили две дози .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР