Двама души, живеещи в района на Париж и вероятно свързани

...
Двама души, живеещи в района на Париж и вероятно свързани
Коментари Харесай

Двама заподозрени за атентата в Брюксел бяха изслушани пред съда в Париж

Двама души, живеещи в региона на Париж и „ евентуално свързани с причинителя на офанзивата “ на 16 октомври в Брюксел, бяха изправени пред съда, съобщи Агенция Франс Прес.

Съдията би трябвало да вземе решение по отношение на възможното покачване на обвиняване за незаконно терористично сдружаване. Националната антитерористична прокуратура (Pnat) изиска тяхното авансово задържане.

Разследванията " не престават, с цел да изяснят връзките " на двамата обвинени с Абдесалем Ласуед, радикализиран 45-годишен тунизиец, който умъртви двама шведи.

Нападателят, който беше обект на искане за екстрадиция от Тунис повече от година, беше убит на 17 октомври от белгийската полиция.

След информация, „ предадена от белгийските правосъдни управляващи “, Pnat стартира следствие на 17 октомври 2023 година против ръководителя на незаконно терористично съдружие.

На 19 октомври четирима души, " които евентуално са свързани с причинителя на офанзивата ", бяха задържани в Лоар-Атлантик, Мейн и Лоар и региона на Париж. Само двама от тях са били изслушани от следовател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР