Двама души бяха застреляни в украинско гранично село в събота

...
Двама души бяха застреляни в украинско гранично село в събота
Коментари Харесай

Украйна: Руска диверсионна група уби двама цивилни украинци

Двама души бяха убити в украинско гранично село в събота сутринта при навлизане на съветска " разследваща и саботажна група ", оповестиха локални управляващи. Атаката е осъществена в региона на град Суми в Украйна, в петкилометрова буферна зона по границата с Русия - регион, чиито поданици Киев е помоли да се изтеглят.

„ Тази заран вражеска разузнавателно-диверсионна група брутално и цинично простреля брат и сестра “, се споделя в известие на регионалната администрация на Суми. Инцидентът е станал в село Андриивка, на четири километра от границата със западната Курска област на Русия.

Днес украинските управляващи възобновиха апела си жителите да изоставен граничните региони.

" Руските терористи не престават да убиват цивилни. Като се изтеглите от рисковите зони, ще спасите живота си. " - сподели губернаторът на Суми Володимир Артюх.

Най-малко трима други цивилни са били убити при съветски офанзиви в източната и южната част на страната, оповестиха локалните управляващи в събота. В Берислав, който се намира на река Днипро в южната Херсонскаобласт, експлозиви, пуснати от дрон, убиха един човек. А двама други бяха убити от съветски артилерийски обстрел в източната Донецка област, се споделя в изказване на националната полиция на Украйна./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР