Двама души бяха убити, а трима - ранени, при руски

...
Двама души бяха убити, а трима - ранени, при руски
Коментари Харесай

Въздушни удари в Херсонска област взеха живота на двама души

Двама души бяха убити, а трима - ранени, при съветски въздушни удари през днешния ден в Херсонска област, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на шефа на южния украински район Олександър Прокудин.

Той заяви за неизяснен брой разрушени къщи в град Берислав, на десния бряг на река Днепър, на към 70 километра североизточно от Херсон. Една жена е била убита, а трима души, в това число служител на реда, са били ранени. 67-годишен мъж е умрял в близкото село Лвове.

Русия окупира Херсонска област през март предходната година - малко след пълномащабната си инвазия в Украйна предния месец. Украинските въоръжени сили обаче отвоюваха през ноември частта от района на десния бряг на Днепър. Руската войска се прегрупира на левия бряг на реката и постоянно подлага на обстрел украински селища насреща, отбелязва АП.

Назначените от Русия управляващи в следената от нея част от Херсонска област на собствен ред споделиха, представени от ТАСС, че украинските въоръжени сили са изстреляли 80 снаряда по 11 селища през последното денонощие. Те не оповестиха за потърпевши хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР