Двама души бяха убити, а шестима, включително командир на силите

...
Двама души бяха убити, а шестима, включително командир на силите
Коментари Харесай

Самоубийствен атентат в Йемен, двама загинаха, а шестима са ранени

Двама души бяха убити, а шестима, в това число пълководец на силите за сигурност към държавното управление на Йемен, са ранени при гибелен атентат в Аден, Южен Йемен.

Нападателят, който е управлявал мотоциклет, се е взривил покрай транспортно средство, в което се е намирал пълководец на батальон към поддържаните от Обединените арабски емирства (ОАЕ) сили, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Експлозията е умъртвила една жена и боец, ръководещ транспортното средство, в което е бил командирът. Той е измежду четиримата други ранени пасажери. Още двама цивилни бяха ранени, добави източникът към държавно управление на Йемен.
Припомняме, че близо 10 000 души са убити в спора в Йемен от 2015 година, когато Саудитска Арабия, ОАЕ и други страни се причислиха към битката на държавното управление против бунтовниците хути, подкрепени от Иран.
Базираната в Йемен „ Ал Кайда “ на Арабския полуостров процъфтява в хаоса на гражданската война, изключително в южната част на страната.
Десет обвинени джихадисти от " Ал Кайда " и двама бойци, сражаващи се за държавното управление на Йемен, бяха убити предходната седмица в Южен Йемен в конфликти.
Мултинационалният спор в Йемен докара бедната страна до ръба на глада, като провокира това, което Организация на обединените нации назова „ най-тежката филантропична рецесия в света “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР