Двама бразилци изпуснаха и провалиха Порто след голямо надлъгване Арсенал

...
Двама бразилци изпуснаха и провалиха Порто след голямо надлъгване Арсенал
Коментари Харесай

Арсенал е на четвъртфинал след драма с дузпи

Двама бразилци изпуснаха и провалиха Порто след огромно надхитряне
Арсенал е на четвъртфинал в Шампионската лига след 14 години очакване, елиминирайки трагично Порто с дузпи. Лондонският отбор се класира след 4:2 в осъществяванията от 11 метра, а в постоянното време и продълженията резултатът бе 1:0 за домакините.

Така те анулираха преднината на португалците, спечелили първия мач.

След 0:1 в Португалия, водачът в британската Висша лига бе задължен да търси попадение, само че без концепцията да се хвърля " ва банк " - въпреки всичко изоставането бе единствено с един гол.

И той пристигна още до почивката. В 41-вата минута вкара Леандро Тросар, приключил офанзива след превъзходен пас на капитана Мартин Йодегор. Белгиецът се разписа по диагонала и изравни общия резултат - 1:1.

През второто полувреме Порто оцеляваше, а Арсенал опитваше, като даже намерения, че е стигнал до победния гол. Но попадението на Йодегор бе анулирано, тъй като Кай Хаверц бе фаулирал Пепе преди топката да стигне до норвежеца.

В продълженията двата тима играха най-много с мисъл да не позволен попадение, а реферът Клеман Тюрпен опитваше да овладее нервите и пристрастеностите. И двамата треньори - Микел Артета и Сержо Консейсао, получиха картони за оспорвания на решенията на французина.

А по какъв начин устоя във всички 120 минути на терена 40-годишният Пепе в защитата на гостите, ще остане мистерия за физиологията и логиката. Но устоя.

При дузпите двама бразилци провалиха Порто - Галено и Уендел не вкараха своите удари, като вратарят на Арсенал Давид Рая избави ударите им. А домакините не пропуснаха - Йодегор, Хаверц, Букайо Сака и Райс осъществиха.

И за първи път от 2010-а " артилеристите " са измежду най-хубавите осем отбора в Европа. И тогава, за мястото си на четвъртфинал, този отбор отстрани точно Порто.

Португалският гранд пък продължи черната си серия на Острова, където няма победа. Само през този век това бе 15-о посещение на " драконите " на британски отбор, като статистиката е 3 ремита и провали в останалите мачове.

Така на четвъртфинал имаме:

Арсенал, Манчестър Сити, Байерн, Реал, ПСЖ, Барселона.

Днес предстоят и последните два реванша от осминафиналите:

Атлетико Мадрид - Интер (0:1 в първия мач)

Борусия Дортмунд - ПСВ (1:1).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР