Двама братя бяха нападнати в събота от пума в подножието

...
Двама братя бяха нападнати в събота от пума в подножието
Коментари Харесай

Пума уби 21-годишен мъж и рани тежко 18-годишния му брат в САЩ

Двама братя бяха нападнати в събота от дива котка в подножието на Сиера Невада, в Северна Калифорния, вследствие на което по-големият беше погубен, а вторият беше тежко ранен, оповестява.

Двамата братя търсели еленови рога в отдалечена гориста околност покрай Джорджтаун, окръг Ел Дорадо, североизточно от Сакраменто.

Според информация от офиса на окръжния шериф, 18-годишният юноша е бил обособен от брат си по време на нападението и е съумял да повика помощ, макар че е получил съществени пострадвания по главата. Малко по-късно помощниците на шерифа видяха котката върху тялото на 21-годишното момче и стреляха, с цел да я изплашат. Когато се втурнали към нещастния юноша, разкрили, че той към този момент е мъртъв.

По-късно дивечовъдите са наблюдавали дивото животно и то е било убито, споделиха от офиса на шерифа.

18-годишният юноша е претърпял поредни интервенции и съгласно източници от болничното заведение няма заплаха за живота му.

Пумите нормално са самотни хищници, които живеят в планинските региони на западните американски щати и Канада. Хранят се най-вече със сърни и гризачи, до момента в който нападенията им против хора са относително редки.

Според американски отчети това е първото съдбовно нахлуване на дива котка върху човек в Калифорния от 20 години насам. Предишният е записан през януари 2004 година, когато велосипедист беше погубен в парк Ориндж Каунти, южно от Лос Анджелис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР