Двама бракониери лежат в плитки гробове до Индийския океан, след

...
Двама бракониери лежат в плитки гробове до Индийския океан, след
Коментари Харесай

Двама бракониери убити от кръвожадно племе

Двама бракониери лежат в плитки гробове до Индийския океан, откакто нахлули на острова на застрашеното от изгубване племе. Сега даже роднините на жертвите желаят убийците да не бъдат преследвани.

Описвайки сентинелци от отдалечените Андамански острови в Индия, фамозният откривател Марко Поло от 13-ти век написа: "Те са най-насилствено и грубо потомство, което сякаш изяжда всички, които заловен ".

Докато техният канибализъм в никакъв случай не е потвърден, доста малко се е трансформирало тук в най-отдалечените елементи на Бенгалския залив в продължение на 7 века. Те към момента са заети от нападателни племена, които ловуват диви свине и риби със стрели, имат вяра, че птиците приказват с духове и немогат да палят огън, нито дума, която да разказва число по-голямо от 2.

След като претърпяха окупирането на островите от бирманците, британците и японците, а неотдаван и цунами, което лиши живота на близо 2 000 други души в архипелага, неуловимото племе остава един от най-загадъчните нации на земята - само че през днешния ден съществуването на племето може да бъде застрашено, поради намесата на останалата част от света.

В края на предишния месец индийските риболовци Съндър Радж, 48 година, и Пандит Тивари, 52 година, бяха убити от сентинелци, откакто лодката им инцидентно се понесла към брега на остров Северен Сентинел в Индийския океан.

Други бракониери стават очевидци на офанзивата от водата, разказват по какъв начин двойката, пияна на палмово вино, умира, откакто били атакувани от голите бойци.

Хеликоптер на индийската брегова защита, изпратен да проверява, също е атакуван с лъкове и стрели от същите племенни воини, оставяйки водача без никакви илюзии във връзка с сигурността на кацането. Телага на риболовците били положени в в плитките гробове. Един от екипажа по-късно отбелязал на полицията, че е сюрпризиран да види телата: "Мислех, че са опекли и изяли жертвите си " сподели той.

Инцидентът докара до противоположни отзиви в обществото. Роднините на Съндар Радж приканват за правдивост и държавни обезщетения. Но локалните управляващи не са склонни да проверяват случая. И те са подкрепени от бащата на втората жертва.

"Вярването в справедливостта е един от стълбовете на обществото ни, само че за мен това е друго ", споделя учителят Р. Р. Тивари.
"Синът ми Пандит получи каквото заслужаваше. Той нарушаваше закона, бракониерства и отиде в земя, която не беше негова и беше погубен. Какво още има да се каже?

74-годишният татко на 7 деца продължава: "Смятам, че жертвите са хората от племето, а не моят наследник. Те живеят в непрекъснат смут от тежко въоръжените бракониери от Мианмар [Бирма] и Порт Блеър. Те единствено се защитаваха с лъкове, стрели и скали по единствения метод, по който могат. Това, което желая, е тялото на сина ми, с цел да може жена ми и аз да го погребем ".

Може в никакъв случай да не се стигне до съд, показа шефът на полицията Дарммендра Кумар: "Имаме очевидци, да, бракониери, които няма да свидетелстват, тъй като могат да бъдат задържани. След това има езикови бариери; никой не приказва езика на племето. Що се отнася до идентифицирането на отговорните и съставянето на правосъдни доказателства: би трябвало да арестуваме цялото племе ".

Той прибавя: "Ние сме в невероятно състояние. Ако нахлуем на острова, ще има и жертви от двете страни. Ако племената влязат във вътрешността, може да успеем да се промъкнем там и да съберем телата, което евентуално ще се случи ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР