Двама български тенисисти ще получат уайлд кард за основната схема

...
Двама български тенисисти ще получат уайлд кард за основната схема
Коментари Харесай

Двама българи получават "уайлд кард" за тенис турнира в София

Двама български тенисисти ще получат " уайлд кард " за главната скица на тенис шампионата в София. Едната покана ще бъде дадена на втората ракета на България Димитър Кузманов. Другата ще отиде при спечелилия в държавното състезание, което ще се организира в края на януари.

Третото и последно по контракт издание на шампионата от категория " АТП 250 " в София стартира на 4 февруари. Шампионът от 2017 година Григор Димитров се завръща, с цел да пази купата си.

Кузманов ще взе участие с " уайлд кард " за главната скица за трета поредна година. При дебюта си през 2016 година той изигра мощен мач против някогашния №1 при юношите Рикардас Беранкис, само че загуби в три сета. Миналата година българинът отпадна на старта от холандеца Робин Хаазе, като още веднъж се показа почтено.

" Освен че е най-предно класираният българин в ранглистата след Григор Димитров, Кузманов сподели неизменност при сполучливите си представяния в интернационалните шампионати през цялата година. Особено значими са тези в края на сезона. ", сподели капитанът на националния тим за купа " Дейвис " Тодор Енев.

" С положителните си резултати в Южна Америка той още веднъж потвърди положителната си физическа форма. От огромно значение са и себераздаването и положителните му резултати в мачовете за купа " Дейвис ", тъй че мястото му измежду най-хубавите в София е към този момент извоювано и справедливо ", сподели още Енев.

 Кузманов ще играе за трета поредна година в главната скица на шампионата в София
© LAP.bg

Кузманов ще играе за трета поредна година в главната скица на шампионата в София

Тенисистът, който получава втория " уайлд кард ", ще стане явен на 28 януари. Тогава ще се организира финалът на държавното състезание, което започва на 23 януари. Двубоят за купата ще е в същия ден, в който ще се играе и финалът на Australian Open.

" Да се състезаваш непосредствено в мачове за спечелването на " уайлд кард " е страхотна самодейност. Въведохме този метод в Откритото състезание на Австралия още преди години и той дава доста положителни резултати. Не единствено тъй като спечелилият ще заслужи тази огромна премия поради успехите си, само че тъй като по този начин ние ще знаем, че той се намира в добра форма ", изясни шефът на шампионата в София Пол Макнами.

Енев също дефинира концепцията като отлична, защото ще подтиква в допълнение участниците в държавното състезание. " Чрез директните конфликти посред им ще се излъчи спечелилият, потвърдил пред всички най-хубавата си физическа форма и убеденост директно преди шампионата в София. А купата сигурно ще му донесе и още по-голямо самочувствие за по-успешно показване ", сподели някогашният тенисист.

Основната скица на шампионата в София ще е с 28 участници. Четирима ще влязат от квалификациите, а трима - с " уайлд кард ". По традиция уредниците пазят до последно една покана, ако някой от водещите тенисисти, които не са декларирали присъединяване, изяви предпочитание да се включи.

Извън Димитров най-предно класираният тенисист от подалите поръчка за шампионата в София е №25 Жил Мюлер, Другите двама от топ 30, които ще се включат, са французинът Адриан Манарино (№28) и германецът Филип Колшрайбер (№29). В конкуренцията ще взе участие и първенецът от младежките финали на АТП Хьон Чун.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР