Двама българи ще играят през уикенда в квалификациите на АТР

...
Двама българи ще играят през уикенда в квалификациите на АТР
Коментари Харесай

Двама българи на АТР 250 в Маракеш: И Лазаров влезе в квалификациите


Двама българи ще играят през уикенда в квалификациите на АТР 250 шампионата в Маракеш, който е един от трите, даващи старт на сезона на клей.

След като Димитър Кузманов попадна в пресявките на шампионата, малко по-късно това се случи и с Александър Лазаров. Ракета №4 на България се възползва от оттеглените поръчки на тенисисти като Давид Гофен, Алекс Молчан, Ласло Джере, Артур Риндеркнеш и Иля Ивашка.

Към момента той е предпоследният, който откри място в квалификациите посредством ранкинга си. Промените доведоха и до това Кузманов да бъде измежду поставените в първия кръг на пресявките. Това прави вероятен мач сред двамата българи.

В предварителната част от конкуренцията има и други топ тенисисти като Ян-Ленард Щруф, Елиас Имер, Пабло Андухар и други. Две победи са нужни за попадане в главната скица.

За Лазаров това ще е първо присъединяване на клей в АТР тура, както и общо трети шампионат на най-високо равнище през сезона. Той загуби от Грегоар Барер в квалификациите на АТР 250 в Оукланд при започване на сезона, след което преодоля квалификациите на АТР 500 в Дубай.

През уикенда квалификации в АТР шампионат ще играе и Адриан Андреев. Той е част от АТР 250 шампионата в Ещорил като все още една позиция го дели от това да бъде измежду поставените.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР