Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус

...
Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус
Коментари Харесай

Двама българи в чужбина са с положителни проби за коронавирус

Двама българи са дали позитивни проби за новия тип ковид в Сидни, заяви основният здравен контрольор Ангел Кунчев, представен от БНР.

" Получихме през днешния ден и от австралийските сътрудници данни за двама български жители, които са контактни на техен позитивен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, само че шансът да са в България е доста дребен ", описа той.

Всички проби за съществуването на ковид в България са негативни, заяви в късния следобяд ръководителят на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Във Военномедицинската академия са признати шестима нови пациенти, които ще бъдат изследвани за Ковид-19:

" Приети са за днешния ден шестима пациенти в Клиниката по инфекциозни заболявания във ВМА. Приети са въз основата на епидемиологични данни за това, че са били в Италия и че имат някаква грипоподобна симптоматика ".

По-рано през днешния ден ген. Мутафчийски заяви, че за миналото денонощие във ВМА са признати 9 лица. Двама курсанти от военното учебно заведение във Велико Търново, които са били на продан в Торино за към месец, ще бъдат сложени под карантина за 14 дни. Това заяви началникът на Военно-медицинската академия професор Венцислав Мутафчийски.

Сред признатите е и семейство от София, което е било в непосредствен контакт със семейство от Италия, дигностицирано с вируса.

Има задоволително проби за Ковид-19 и те ще се ползват и при пациентите с затруднения след грипа, уточни Венцислав Мутафчийски:

“Тези пациенти, които са признати с усложнени форми на грип Б, които протичат също с вирусни пневмонии, ще бъдат тествани наложително. Ние разширяваме кръга, тъй като интензивно търсим, към този момент излизаме отвън епидемологичните условия, които бяхме сложили, да имат някаква връзка с пътешестване в чужбина “.

Японски жител е признат с висока температура и грипоподобни признаци.

" 93 168 случая са към шест часа тази заран (в международен мащаб – б.р.). Смъртните случаи са 3 203, новите са 39 за денонощието, само че възобновените също по този начин са с доста бързи темпове - над 50 000 души. 50 792 пациенти са оповестени за изцяло възобновени и изписани ", осведоми още ген. Мутафчийски.

" От страните към нас, в Хърватска, както разгласих нощес, има 9 случая, т.е. 2 нови, Гърция са 7, остават. В Румъния са четири, единият през вчерашния ден го оповестиха като нов случай. В Северна Македония е един.

Интересна е обстановката в Италия, 2 500 са случаите. Смъртността е 79 индивида към този момент. В Северна Корея - 5 328. Вчера се разгласи, че на идващите от Корея и Иран ще бъдат приложени същите ограничения, както на идващите от Италия.

С внимание следим обстановката в Германия и във Франция, където към този момент надвишиха 200 случая в двете страни ", добави той.

Най-голямата паника на националния действен щаб е сезонният грип Б, който изчерпва медицинските запаси. чийски:

“Например в Бургас, където към този момент са цялостни инфекциозните отделения. Тези инфекциозни отделения би трябвало да посрещнат вероятно инфектираните с ковид “.

Висока заболеваемост се поддържа в Източна и Централна България, изясни началникът на щаба проф. Венцислав Мутаф

Девет са към този момент жертвите на ковид в Съединените щати, оповестиха от американското министерство на опазването на здравето

По-рано през днешния ден Световната банка разгласи, че незабавно отпуска 12 милиарда $, с цел да се вземат ефикасни ограничения за ограничение на епидемията от ковид и за намаляване на икономическите й последствия, заяви президентът на Световната банка Дейвид Малпас.

Салонът на книгата в Париж, който трябваше да се организира от 20 до 23 март, ще бъде анулиран поради епидемията, провокирана от новия ковид.

Пробите за определяне на ковид са предпазени със строга процедура, увери пред “Хоризонт “ доцент Георги Попов, шеф на катедра " Инфекциозни заболявания " във ВМА и член на националния действен щаб:

“През взимането на носогърлен секрет със специфична дакронова четчица, оставянето ѝ в профилирана транспортна среда, която също е доста характерна, слагането в хладилна чанта с лед – опакована и предпазена и превозването по най-бързия метод до най-близката лаборатория. Това, което аз виждам с очите си, а аз всекидневно го виждам - на никое място не се позволява неточност “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете д
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР