Двама българи с коронавирус. В Плевен и Габрово. Централният щаб

...
Двама българи с коронавирус. В Плевен и Габрово. Централният щаб
Коментари Харесай

За Бога, не сме Хирошима и Нагасаки; по-полека с Без паника!

Двама българи с ковид. В Плевен и Габрово. Централният щаб дал брифинг през нощта. Новината-мълния обикаля страната. Предават малките екрани, интернет, фейсбук… Директни включвания от двата града. От други градове. Екипите не стигат за репортажи и от селата… Експерти повтарят: без суматоха, смъртността не е огромна, ковид е като елементарен грип.
След 5 минути: Без суматоха!

След 2 минути: Важното е да не се паникьосваме.

На всяка минута: Паниката е доста рискова. Не се презапасявайте с медикаменти и артикули.

На карта Плевен и Габрово пулсират с червени кръгове, триъгълници и стрелки, сакаш са епицентър на нуклеарни удари… Българските Хирошима и Нагасаки… Преувеличено е несъмнено, само че не се паникьосвайте. Взети са ограничения.

Пред камерите са професорите и специалистите. Така е редно. Пред камерите обаче се появява вътрешният министър. Защо? Униформени вардят лечебните заведения като че ли ще ударят с палките по главата ковид, в случай че се мерне в близост.

И още веднъж: Никаква суматоха!

Проправителствените медии тръбят: „ Паника! Разграбват артикули и медикаменти. “ „ Като на война: Изкупуват се продукти… “. „ Паника в Пловдив… “. Кой им диктува?

Премиерът Борисов свика спешния щаб на изключително съвещание.

Много апелирам, без суматоха! Не пътувайте. Не се събирайте. Не! – на закритите пространства. Метро, самолети, трамваи, влакове – надалеч от тях. Тийнейджърите да не стъпват в МОЛ-овете.

Без суматоха, жители! Без суматоха!

Децата постоянно вършат това, което им е неразрешено. Възрастните също. Човек е организиран да нарушава възбраните.

От щабовете да помислят. Дали предозирането, презастраховането, преиграването за да се види, че се прави всичко по въпроса, няма да изиграе неприятна смешка?

Непрекъснатото: „ Не се паникьосвайте “ провокира точно суматоха.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР