Двама авиатори на Air France се сбиха в пилотската кабина,

...
Двама авиатори на Air France се сбиха в пилотската кабина,
Коментари Харесай

Отстраниха пилоти, сбили се в пилотската кабина по време на полет

Двама летци на Air France се сбиха в пилотската кабина, оставяйки спукан мотор да работи, до момента в който летят над Африка. Те са отстранени. След случая водачите на Air France са подложени на инспекция. Френските следователи приканиха за по-строги протоколи за сигурност , заяви brisbanetimes.com.

Двама водачи на Air France се сбиха физически в пилотската кабина по време на полет Женева-Париж през юни, сподели представител на Air France в неделя . Полетът продължи и кацна безвредно и разногласието не засегна останалата част от полета , сподели служителят, наблягайки уговорката на самолетната компания към сигурността. 
 Заспали водачи подминаха крайната си дестинация
Заспали водачи подминаха крайната си дестинация

За благополучие никой не е потърпевш

По информация на швейцарският La Tribune водачът и вторият водач са се скарали малко след излитането и са се хванали един различен за яките, откакто единият явно е блъснал другия. Кабинният екипаж се е намесил и един член на екипажа е прекарал полета в пилотската кабина, се споделя в отчета.

Новината за борбата се появи, откакто френската организация за въздушни следствия BEA издаде отчет в сряда, в който се споделя, че някои водачи на Air France не съблюдават строго процедурите по време на произшествия, свързани с сигурността.
 British Airways уволнява 350 водачи
British Airways уволнява 350 водачи

Компанията към този момент разгласи проекти за редуциране на 12 000 работни места и орязване на заплатите на 36 000 други

Докладът се концентрира върху приключване на гориво при полет на Air France от Бразавил в Република Конго до Париж през декември 2020 година, когато водачите пренасочиха самолета, само че не стопираха зареждането на мотора или не кацнаха допустимо най-скоро, както изисква процедурата за теч. Самолетът кацна безвредно в Чад, само че отчетът на BEA предизвести, че моторът може да се е запалил .

В него се загатват три сходни случая сред 2017 година и 2022 година и се споделя, че някои водачи работят въз основа на личен разбор на обстановката, вместо на протоколи за сигурност.

От Air France увериха, че правят одит на сигурността в отговор на отчета и дадоха обещание да следват рекомендациите на BEA, които включват позволяване на водачите да учат полетите си по-късно и слагане на наръчници за образование по-строги по отношение на спазването на процедурата.

Авиокомпанията означи, че прави хиляди полети на ден и отчетът загатва единствено четири сходни случая, свързани с сигурността .

Синдикатите на водачите на Air France настояха, че сигурността е от първостепенно значение за всички водачи и опазиха дейностите на летците по време на изключителни обстановки.

BEA също по този начин проверява случай през април, включващ полет на Air France от летище JFK в Ню Йорк , който претърпя проблеми с контрола на полета при метод към кацането му в Париж.

Бяха повдигнати въпроси за натоварването на интернационалния екипаж предходната седмица, откакто стана ясно, че двама водачи от най-голямата самолетна компания в Африка са заспали по време на полет. Пилотите на Ethiopian Air са били събудени единствено от тревога , с цел да се спуснат в Адис Абеба, заяви The Aviation Herald.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР