Двама американски туристи останаха заключени на Айфеловата кула в Париж.

...
Двама американски туристи останаха заключени на Айфеловата кула в Париж.
Коментари Харесай

Пияни туристи заспаха на Айфеловата кула, евакуираха ги с кран на сутринта

Двама американски туристи останаха заключени на Айфеловата кула в Париж. Причината е, че те се напили и останали да спят там, оповестява BBC News, базирайки се на данни от френската прокуратура.

Двамата мъже са открити от охранители в ранните часове на деня. Те се качили на кулата към 22:40 часа в неделя, само че не са съумели да слязат в точния момент. Туристите прескочили част от бариерите за сигурност, само че не съумели да излязат и останали „ заклещени “ в зона, която нормално е затворена за посещаване - сред второто и третото равнище на кулата.

Експерти по неутрализиране и полицията претърсиха региона

Специализиран противопожарен екип за избавяне на хора от високи етажи на здания е изпратен да извади мъжете, оповестява и организация AP. Това е довело и до по-късния час на отваряне на оборудването за посещаване – всекидневно това става в 9 часа.

Пияните американски туристи към този момент са разпитани от полицията в Париж иса освободени, а от компанията Sete, която стопанисва Айфеловата кула, споделят, че ще подадат тъжба и евентуално нарушителите ще бъдат осъдени.

Кулата се оцвети в синьо и жълто малко след залез слънце

Инцидентът се случва дни откакто кулата беше затворена поради два бомбени закани. Тогава от Sate бяха принудени да изтеглят посетителите. Френската полиция стартира следствие и за заканите, като към момента се търсят виновниците.

Айфеловата кула, която е издигната през 1880 година и е висока 300 метра. Тя е привлякла към 5,8 милиона гости предходната година, разяснява BBC News.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР