Двама американски сенатори - Роб Портман и Джейн Шахийн са

...
Двама американски сенатори - Роб Портман и Джейн Шахийн са
Коментари Харесай

Американски сенатори: Дайте на България, Полша и Словакия наши самолети, за да предоставят МиГ-ове на Украйна

Двама американски сенатори - Роб Портман и Джейн Шахийн са изпратили публично писмо до президента Джо Байдън, държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин с гледище Съединени американски щати незабавно да оказват помощ на Украйна с отбранително оръжие и спомагателни самолети.

Сенаторите означават, че съветските войски бомбардират от въздуха цивилни обекти, както и украинска АЕЦ.

" Независимо от това, че летят на по-стара техника, украинците не престават да отбраняват въздушното пространство, оказвайки неоценима помощ на сухопътните сили. Но цената на тяхната смелост е висока, а броят на самолетите, с които разполагат понижава. Военновъздушни сили на Украйна остро се нуждаят от спомагателни самолети за подмяна на загубите и, с цел да продължат да пазят небето на Украйна ", се споделя в писмото.

" На нас ни е известно за договарянията сред Съединени американски щати, Полша, България и Словакия, които да предадат на Украйна част от своите самолети МиГ и " Сухой ". Редица наши източноевропейски съдружници са в развой на подмяна на самолетите от руската ера с реактивни самолети американско произвеждане. Сред самолетите от руско време, които се продават има платформи, за които украинските Военновъздушни сили имат опит, както и техническо обслужване. Ако тези самолети им бъдат предадени, те ще могат да ги употребяват за отбрана на въздушното пространство на Украйна и на цивилното население ", упорстват сенаторите.

" Ние разбираме, че някои от тези евентуални страни-донори могат да откажат да дават самолетите на украинците, в случай че не им бъдат предоставени гаранции и пътна карта за възобновяване на техния въздушен флот в рационален период с съвременни американски самолети. Ние настояваме да продължи работата с нашите съдружници, с цел да бъдат изучени всички вероятни разновидности за ускорено даване на самолети за украинските Военновъздушни сили. Времето е от значително значение и Военновъздушни сили на Украйна незабавно се нуждаят от самолети, които нашите съдружници могат да им дават при съществуването на съответните гаранции ", приключва писмото до американския президент Джо Байдън на сенаторите Портман и Шахийн.

 usa_senatori.jpg

 usa_senatori1.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР