Двама американски сенатори- Ричард Блументал и Едуард Марки, са призовали FTC (Federal

...
Двама американски сенатори- Ричард
Блументал и Едуард Марки, са призовали FTC
(Federal
Коментари Харесай

Щатски сенатори призовават за разследване на TESLA

Двама американски сенатори- Ричард Блументал и Едуард Марки, са призовали FTC (Federal Trade Commission) да стартират проучване срещу американския производител на електромобили TESLA, разяснявайки, че компанията е подвеждала клиентите и е застрашавала сигурността на потребителите посредством рекламирането на своята автоматизирана система за управление като изцяло автономна такава.

"Tesla и господин Мъск (Илон Мъск, изпълнителен шеф на TESLA) многократно надценяват опциите на своите коли... поставяйки водачите на Tesla и всички други пътуващи в риск от сериозни пострадвания или гибел ", коментират сенаторите в писмо до председателя на FTC Лина Кан, представени от https://www.reuters.com.

"Водачите на Tesla се вслушват в тези твърдения и имат вяра, че техните автомобили са оборудвани (с необходимото), с цел да се ръководят сами- с потенциални смъртоносни последици ".

Изказването на сенаторите идва на фона на стартирала в понеделник процедура по проучване на същия проблем от страна на американската организация за пътна безопасност NHTSA. През юни, агенцията анонсира, че от 2016 година са стартирали 30 разследвания по пътни произшествия с автомобили TESLA, по време на които са били използвани високотехнологични системи за асистиране на ръководството.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР