Двама американски астронавти излязоха в открития космос днес, за да

...
Двама американски астронавти излязоха в открития космос днес, за да
Коментари Харесай

За пръв път през 2018 г. двама астронавти излязоха в открития космос

Двама американски астронавти излязоха в открития космос през днешния ден, с цел да извършат сериозен ъпгрейд на роботизираната ръка на “Международната галактическа станция ”. Тяхната извънбордова активност продължи цели седем часа и 24 минути. 

Това бе първата “космическа разходка ” за 2018 година

В космоса за трети път в границите на кариерата си излезе Марк Ванде Хай. На него му асистираше Скот Тингъл – дилетант в галактическите полети. Тингъл излетя за пръв път в космоса на 17-ти декември и понастоящем извършва своята дебютна дълготрайна задача. Днес той извърши своята първа “космическа разходка ” в живота си. 

Двамата астронавти се оправиха повече от сполучливо през днешния ден – те подмениха два хващача на роботизираната ръка. Ъпгрейдът е извънредно сериозен – хващачите се употребяват за преместването на хардуер от външната страна на “Международната галактическа станция ”, както и за захващането на галактическите кораби “Драгън ” и “Сигнус ”.

През актуалната 2018 година се обрисува да има доста извънбордови действия. На 29-ти януари в открития космос ще излезе още веднъж Марк Ванде Хай, само че този път на него ще асистира японският му сътрудник Норишиге Канаи. След това на 2-ри февруари се чака руснаците да проведат своята дебютна “космическа разходка ”. Антон Шкаплеров и Александър Мисуркин ще конфигурират нова антена към съветския сервизен модул. 

Допълнителни американски “космически разходки ” се възнамеряват през май за инсталацията на още антени, както и през септември – за подмяната на застаряващи акумулатори. Финална извънбордова активност ще има напълно в края на годината, когато ще бъде довършена инсталацията на 3-тия адаптер за съединяване. Той ще е належащ, с цел да могат да идват новите пилотирани галактически кораби на Съединени американски щати.

Трудно е обаче да се предвижда какъв брой пъти ще се наложи руснаци да излязат в открития космос – това зависи дали Русия най-сетне ще успее да приключи градежа на сегмента си на “Международната галактическа станция ”. Модулът “Наука ” беше неведнъж отлаган, в този момент би трябвало да лети на 20-ти декември 2018 година, само че дали ще стане – зависи от ремонтните действия. Понастоящем наземните инженери се пробват да оправят бъркотията със замърсяването на горивните му резервоари с железни стърготини. Ако работата напредне съгласно упования, две съветски “космически разходки ” са планувани през май и август, в границите на които космонавтите ще би трябвало да демонтират остарелия модул “Пирс ”. След като “Наука ” най-сетне излети и бъде прикачен към станцията, ще би трябвало да има три извънбордови действия за нейната апаратура. 

За повече информация по отношение на днешната извънбордова активност: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР