Двадесетата юбилейна Научно-практическа педиатрична конференция От симптома към диагнозата“ се

...
Двадесетата юбилейна Научно-практическа педиатрична конференция От симптома към диагнозата“ се
Коментари Харесай

Откриват 20-ата юбилейна научно-практическа педиатрична конференция в Бургас

Двадесетата юбилейна Научно-практическа педиатрична конференция „ От признака към диагнозата “ се открива през днешния ден и ще продължи до 4 септември в Международен конгресен център Бургас. Форумът се организира годишно, като научно-практическата част е отдадена на избран признак или проблем на педиатричния пациент, показан през погледа на всички субспециалности в педиатрията.

„ Юбилейната конференция резервира стила, който от години поддържаме – да насочим и насърчим интегралното и мултидисциплинарно диагностично и лечебно мислене на лекаритеq занимаващи се с деца, както и поддържане на тесни контакти с водещи експерти. Тази година няма да се стопираме на избран признак, който да бъде прегледан през погледа на всички субспециалности, а ще бъдем на тематика „ Профилактика и предварителна защита, обичаи и съвременен метод “, сподели за Zdrave.net уредникът на конференцията и ръководител на Бургаската педиатрична асоциация доктор Жени Стоичкова.

„ Целта ни е да запазим нашите деца по-дълго време здрави, да не натоварваме здравната система и по този начин изморените детски лекари “, добави тя.

По думите на доктор Стоичкова педиатрията е интегрална клинична компетентност, която се занимава освен с лекуване на детските заболявания, а преди всичко с следене на вярното физическо и нервнопсихическо развиване на детето в другите възрастови интервали, с предварителната защита и профилактиката на заболяванията.

Участници в Конференцията са лекари, специализанти, студенти интересуващи се от тематиката, а модератори на панелите ще са ръководителят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко, зам.-ректорът на МУ-Пловдив проф. Иван Иванов, някогашният началник на Катедрата по педиатрия в МУ-Пловдив проф. Мирослава Бошева, проф. Светлана Велизарова - шеф на Детската клиника към СБАЛББ " Св. София ", проф. Валерия Калева - член е на Консултативния съвет към МБАЛ „ Св. Марина ” – Варна и на Консултативния съвет по редки заболявания към Министерство на здравеопазването и доцент Дарина Найденова - експерт по хранене и диететика, учител по здравословно и лечебно хранене в МУ-Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР