Двадесет затворници избягаха вчера от полицейски участък във венецуелския град

...
Двадесет затворници избягаха вчера от полицейски участък във венецуелския град
Коментари Харесай

20 затворници избягаха от полицейски участък във Венецуела

Двадесет пандизчии избягаха през вчерашния ден от полицейски сектор във венецуелския град Маракай, ден след размириците в претъпкан полицейски сектор в различен град - Валенсия, при които починаха 68 души, съобщи Франс прес.

Преди бягството пандизчиите в Маракай чакали решение за прекачване в затвор, сподели пред локално радио началникът на сектора Донан Конде.

Бегълците откраднали три огнестрелни оръжия и полицейски мотоциклет, изясни той и увери, че килиите в неговия сектор не са били пренаселени.

Избягалите изначало били 21, само че един от тях бил арестуван няколко часа по-късно, откакто жителите го разпознали и той се предал.

Пренаселеността на пандизите във Венецуела принуждава управляващите да употребяват полицейски сектори за дълготрайно задържане, макар че по закон те не могат да остават там повече от 48 часа.

Според организацията за отбрана на правата на пандизчиите "Прозорец към свободата " броят на лишените от независимост във Венецуела надвишава с 400 % потенциала на пандизите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР