Двадесет и трима войници от индийската армия са в неизвестност,

...
Двадесет и трима войници от индийската армия са в неизвестност,
Коментари Харесай

Повече от 20 индийски войници са в неизвестност след внезапни наводнения в североизточния щат Сиким

Двадесет и трима бойци от индийската войска са в неопределеност, откакто разрушение на облак провокира неочаквани наводнения в североизточния щат Сиким < /p> От Асошиейтед прес, 4 октомври 2023 година, 2:56 ч.

НЮ ДЕЛХИ -- Двадесет и трима бойци от индийската войска бяха в неопределеност в сряда, откакто експлоадиране на облак провокира неочаквани наводнения в североизточната част щат Сиким, се споделя в изказване на армията.

Наводнението е станало по поречието на река Тееста в долината Лачен, се споделя в изказването, добавяйки, че някои армейски лагери и транспортни средства са били потопени под водниста тиня и че издирвателните действия са в ход. Армията сподели, че водата, изпусната от близкия язовир, също е предизвикала повишение на равнищата на водата.

Отбранителните управляващи споделиха на осведомителната организация Press Trust of India, че 80 локални поданици са били в сигурност евакуиран до момента. Агенцията заяви, че мост над река Тееста също е бил отвеян при наводненията рано в сряда.

Пориви на облаци — неочакван, доста мощен дъжд — се дефинират, когато паднат над 10 сантиметра (3,9 инча) превалявания в границите на 10 квадратни километра (3,8 квадратни мили) в час. Те имат капацитета да причинят интензивни наводнения и свлачища, засягащи хиляди хора.

Планинският хималайски район, където се намира Сиким, претърпя значителни мусонни дъждове през този сезон. Близо 50 души починаха при неочаквани наводнения и свлачища през август в близкия щат Химачал Прадеш, до момента в който рекордните дъждове през юли убиха повече от 100 души за две седмици в Северна Индия, защото пътищата бяха подгизнали и къщите се срутиха.

Бедствията, породени от свлачища и наводнения, са постоянно срещани в хималайския район на Индия по време на сезона на мусоните юни-септември. Учените споделят, че те стават все по-чести, защото световното стопляне способства за топенето на ледниците там.

През февруари 2021 година неочаквани наводнения убиха близо 200 души и отнесоха къщи в Утаракханд.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР