Двадесет и три проекта в областите на образованието, на околната

...
Двадесет и три проекта в областите на образованието, на околната
Коментари Харесай

23 граждански проекта ще се реализират с финансиране от Лидл

Двадесет и три плана в областите на образованието, на околната среда и на културата и историческото завещание ще бъдат осъществени от цивилен организации в 27 селища с финансиране от " Лидл България ". Те бяха отличени в четвъртото издание на самодейността " Ти и Lidl за по-добър живот ", измежду общо кандидатстващите 139 плана от 66 обитаеми места. Те се бореха за безвъзмездните общо 170 000 лева Всеки от утвърдените планове ще получи финансиране до 10 000 лева и ще бъде осъществен в рамките на12 месеца.

Най-голяма поддръжка получават плановете в региона на образованието – 12. 12 на брой. Повечето от тях са ориентирани към въвеждането на новаторски способи на преподаване, ранното детско развиване, повишение на интереса на децата към четенето, както и към обосноваване на младите за повече физическа интензивност навън.

Шест са екопроектите, които ще получат финансиране. Освен замърсяването на природата, те адресират и проблеми, свързани с тематики като местообитанието на пчелите, понижаване използването на пластмаса и преработването. В категория " Култура и историческо завещание “ има 5 отличени плана. Те ще се концентрират върху разнообразни способи за потребление на новите технологии за предпазване и предаване на историята към идващите генерации, чрез цифровизация на културното завещание.

" Пожелавам ви с доста предпочитание и отношение да реализирате своите хрумвания, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите локални общности и през идната година да заемете своето място в Картата на въздействието на " Ти и Lidl за по-добър живот " с отличните резултати, които имаме вяра, че ще постигнете ", сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

" Визията на " Лидл " за по-добър живот, обединена с напъните на гражданските организации, води до същинска смяна и до същински по-добър живот за избрани общности в страната. Това е от извънредно значение за развиването на гражданското ни общество и следва да бъде продължено във времето ", разяснява Николова, изпълнителен шеф на Фондация " Работилница за цивилен начинания ", която е сътрудник в начинанието.

" За 2020 година даренията от фирмите са повече спрямо миналата година, което е директно обвързвано с Covid-19 рецесията. Затова е доста значим образецът, който дава Lidl с обстоятелството, че продължава програмата " Ти и Lidl за по-добър живот ", в поддръжка на тези хора, които са дейни, вземат решение проблеми или осъществят хрумвания, за които имат ентусиазъм ", съобщи Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес, също сътрудник на самодейността.

Получените планове бяха оценени на три стадия. Първият бе инспекция по административните критерии. Във втория и третия плановете бяха оценени първо от жури с опит и експертиза по тематичните области на състезанието и по-късно от чиновници на " Лидл България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР