Двадесет и седем проекта на ученици от 1-ви до 12-ти

...
Двадесет и седем проекта на ученици от 1-ви до 12-ти
Коментари Харесай

Двадесет и седем проекта от цялата страна са класирани в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

Двадесет и седем плана на възпитаници от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани в XIV-то издание на Националния училищен конкурс „ Посланици на здравето ”.

Конкурсът се провежда в границите на Националната стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания 2021-2025 година, по самодейност на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския юношески Червен кръст.

Националният училищен конкурс „ Посланици на здравето “ обгръща три възрастови групи за присъединяване – 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас и включва две тематични области: „ Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол “ и „ Здравословно хранене и физическа интензивност “.

В плановете са осъществени интерактивни действия за ограничение на рисковите за здравето фактори. Тези действия включват създаването на електронни приложения, интернет уеб сайтове и електронни книги за здравословно хранене, спортни прояви – надпревари и турнири; туристически и еко походи; ролеви игри; диспути и дискусии; съдействие и работа в екип сред поколенията за опазване на българските традиции; разчистване на нечисти региони в разнообразни обитаеми места в страната и други

Общият брой планове, които съумяха да завършват сполучливо, са 27: в категорията  от 1-ви до 4-ти клас – 6 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 12 плана и от 8-ми до 12-ти клас – 9 плана.

Министерствата – сътрудници на самодейността класират по три призови места (за 1-во, 2-ро и 3-то) във всяка възрастова група.

Министерството на здравеопазването, Офисът на СЗО в България и Българският юношески Червен кръст връчват и една специфична премия.

Класираните участници ще получат грамоти и предметни награди, изпратени до шефовете на техните учебни заведения.

Министерството на здравеопазването показва признателност към всички възпитаници, учители, ръководители на учебни заведения и жители, взели участие в реализацията на плановете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР