Двадесет и седем екипажа са подали заявка за участие в

...
Двадесет и седем екипажа са подали заявка за участие в
Коментари Харесай

Двадесет и седем екипажа ще участват в 50-ото юбилейно рали Стари столици

Двадесет и седем екипажа са подали поръчка за присъединяване в 50-тото юбилейно издание на рали " Стари столици ", оповестиха на конференция дългогодишният шеф на надпреварата Савко Панайотов и представители на организационния му комитет. Официално разкриване на надпреварата ще е на 19 септември, от 12.45 часа, пред хотел " Шумен ". Там, на идващия ден, към 15.00 часа, ще се състои и церемонията по награждаването на спечелилите.

Общата дължина на ралито е към 276 километра, от които 100,04 километра са скоростни тествания, на територията на три общини - Шумен, Велики Преслав и Върбица. Програмата на първия спортен ден планува да бъдат преминати четири от деветте скоростни стадия на автомобилното съревнование.

Регионалната библиотека в Шумен е издала и библиографски справочник за рали " Стари Столици ", във връзка 50-годишнината на едно от най-старите автомобилни надпревари у нас. В него се показва, че в потвърдилото се през годините като едно от най-престижните ралита в страната, всекидневно спечелилият на " Стари столици " е и победител в националното класиране на българския рали шампионат.

В издадената краеведска книгопис, във връзка 50-годишнината от първия старт на ралито, са включени главно изявления от локалния и централния щемпел, отразяващи организацията, провеждането и резултатите от автомобилното съревнование в интервала 1970 - 2018 година Историята на автомобилния спорт в Шумен стартира още през 1968 година, когато са проведени два курса за автомобилни съдии и още през същата, а и през идната година, са извършени два кръга от националния рали шампионат в регионалния град, само че тогава ралито не се е казвало " Стари Столици ". Автомобилно съревнование с това име се организира от 1970 година, с една година спиране, означи шефът на ралито Савко Панайотов.

По думите му надали има в България няма различен град, който да се похвали с 50 издания на някое съревнование. " Това приказва, че тук има една дълбока традиция, има хора които са работили и работят и освен ние, само че и автомобилната федерация би трябвало да се гордее, че има подобен град, с сходни обичаи в автомобилния спорт ", сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Панайотов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР