Двадесет и една са жертвите на трагедията с автобуса, паднал

...
Двадесет и една са жертвите на трагедията с автобуса, паднал
Коментари Харесай

21 са жертвите на трагедията с автобуса, паднал от естакада край Венеция

Двадесет и една са жертвите на нещастието с рейса, паднал от естакада в италианския град Местре край Венеция нощес малко преди 20 ч. (21 ч. българско време), оповестяват италианските медии.

Според последните публични данни ранените са 15. Преди това медиите съобщаваха за по-голям брой потърпевши, написа Българска телеграфна агенция.

Единасет от ранените пасажери са разпознати – 4 украинци, 1 немец, 1 французин, 1 хърватин, 2 испанци, 2 австрийци, съобщи РАИ нюз, като се базира на префекта на Венеция Микеле де Бари. Пострадалите, измежду които има и деца, са откарани в разнообразни лечебни заведения, измежду които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.

Сред починалите е лидерът на транспортното средство, който е италианец, оповестяват италианските медии, като се базират на управляващите. Сред разпознатите до момента жертви има 5 украинци и 1 немец, съобщи АНСА. Съобщава се и за французи измежду жертвите. Някои от труповете обаче са изцяло овъглени и мъчно разпознаваеми. Сред жертвите са две деца.
Като цяло жертвите и ранените са младежи, отбелязва Скай Ти Джи 24.
Първоначално се съобщаваше за напълно източноевропейски пасажери или за напълно украински пасажери в рейса, като едвам на по-късен стадий бе обявено, че в него са пътували туристи от разнообразни националности, в това число от Западна Европа. Общо в транспортното средство е имало 40 души.

Автобусът, който съгласно някои източници е били хибриден, а съгласно други – напълно електрически, е паднал от естакадата при отклонението за квартала Маргера на Местре. Той се е прибирал от Венеция и е пътувал към къмпинга „ Ху “ в Маргера. Обикновено е осъществявал шатъл-връзка за туристите от къмпинга до Венеция и назад, показва АНСА.

Машината е падна върху железопътните релси при гара Местре. Заради нещастието придвижването на влаковете по линията Местре-Санта Лучия във Венеция беше затруднено, само че след повдигането с кран на останките от рейса през нощта, то се възстановява.
Заради нещастието е разгласен печал в община Венеция.
Представители на управляващите, измежду които кмета на Венеция Луиджи Бруняро, регионалния шеф на Венето Лука Дзая, вътрешния министър Матео Пиантедози, премиерката Джорджа Мелони, министъра на превоза Матео Салвини показаха съболезнования на околните на жертвите и взаимност с потърпевшите и описаха случилото се като покруса.

Шофьорът на рейса е бил на 40 години и е разпознат като Алберто Рицоло. Той е бил от Конелиано и околните му го разказват като доста умел лидер. На актуалната си работа бил от 7 години. Малко преди нещастието нощес Алберто е постнал във Facebook фотография, на която се вижда зад кормилото на злополучния рейс.

Предполага се, че причина за нещастието може да е ненадейно прилошаване на водача, защото на мястото на злополуката не е открит спирачен път, показва Ти Джи ком 24. Не се изключва и хипотезата, че рейсът може да е бил ударен от друго транспортно средство, след което да се е отклонил внезапно от пътя и да е полетял от естакадата, добавя Скай Ти Джи 24.

Автобусът е бил благосъстоятелност на компанията „ Линеа “. Тя го е отдала чартърен на компанията „ Мартини бус “, за която е работил Алберто Рицоло.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР