Двадесет и двама са вече заразените с коронавирус в най-големия

Двадесет и двама са вече заразените с коронавирус в най-големия ...

22 са заразените с коронавирус в завода в Пазарджик.


Двадесет и двама са вече заразените с коронавирус в най-големия завод за автомобилни части в Пазарджик. Служителите са на възраст между 22 и 58 години.

Спрени са поточните линии, на които са работили заразените работници. Затваряне на завода на този етап не се налага, но ако огнището се разрасне, ще се пристъпи и към тази крайна мярка, съобщиха от здравната инспекция в Пазарджик.

Заразените с коронавирус работници в най-голямото предприятие в Пазарджик са от различни райони на страната. Установени са болни от града и околните села, от Септември, Пловдив, Смолян и Ямбол.Още по тематаОще 4 души от завода в Пазарджик са с коронавирус21 май 2020 09:264

„До този момент потвърдените случаи са 22. От тях 12 са мъже и 10 са жени“. Това съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик, цитирана от БНТ.

От завода съобщиха, че още с обявяването на извънредното положение са взели необходимите противоепидемични мерки.

„Наети са допълнителни автобуси и служителите пътуват през място. Освен това е въведено и три пъти сменно измерване на температурата. Най-интересното е, че тези положителни проби са установени с PCR тестове, а не с меренето на температура“, обясни Снежана Гумнерова, ПР на завода:

Вече е започнало масово тестване на служителите в завода по инициатива на ръководството на фирмата.

На този етап заразените служители са в добро общо състояние и са на домашно лечение. Здравните власти продължават да издирват контактните на заразените, за да бъдат поставени под 14-дневна карантина.

 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg