Двадесет души са изчезнали в централна Япония, след като огромно

...
Двадесет души са изчезнали в централна Япония, след като огромно
Коментари Харесай

20 души са изчезнали при огромно свлачище в Япония |

Двадесет души са изчезнали в централна Япония, откакто голямо свлачище удари град Атами, префектура Шидзуока, след значителни превалявания, съобщи Би Би Си.

По предварителни данни от администрацията на префектурата вреди са понесли сред 100 и 300 семейства в посочения район. В града с население от към 37 000 души е в действие режим на най-висока степен на заплаха.

Разрушени са и над 10 домове, развалени са и електропроводи. На местопроизшествието дойдоха спасители и военнослужещи. Към японското държавно управление е образуван ексклузивен щаб за справяне с рецесията.

В централните и източни райони на Япония от няколко дни валят мощни дъждове. В обособени региони за последните две денонощия са паднали сред 400 и 600 мм превалявания.

Премиерът Йошихиде Суга предупреди хората в засегнатите региони да останат нащрек, съобщи Ройтерс.

" Може да има още мощни дъждове и по тази причина би трябвало да бъдем допустимо най-предпазливи ", сподели Суга в изявление, излъчено по малкия екран.

Количеството дъждове през първите три дни на юли в курортния град Атами надвишава месечната стойност. Подобно е времето и в прилежащата префектура Канагава.

Япония е планинска, гъстонаселена страна и свлачищата не са необикновени, споделя Рупърт Уингфийлд-Хейс от Би Би Си в Токио.

Но има от ден на ден доказателства, че изменението на климата прави тези рискови метеорологични феномени по-чести и по-разрушителни, добавя кореспондентът на Би Би Си.

Наводненията подсетиха за естествените бедствия - трусове, вулкани и цунамита - които изтезават Япония, чиято столица Токио ще бъде хазаин на започващите този месец летни Олимпийски игри.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР