Двадесет бойни кораба, катери и снабдителни съдове на Балтийския флот

...
Двадесет бойни кораба, катери и снабдителни съдове на Балтийския флот
Коментари Харесай

Москва започва мащабни морски маневри в Балтийско море

Двадесет бойни кораба, катери и снабдителни съдове на Балтийския флот излязоха в намерено море в границите на планувани мероприятия по бойната подготовка, оповестиха от съветското министерство на защитата.

Маневрите се организират на фона на възходящото напрежение към Украйна и заканите на НАТО и Съединени американски щати да усилят наличието на жива мощ и техника в региона на Източна Европа.

Бойните съдове, обединени в няколко тактически групи, ще извършват задания по противолодъчна, противовъздушна и противоминна защита с осъществяване на на практика бойни извършения.

В рамките на ученията в състава на тактическите групи ще бъдат задействани миночистачи, дребни противолодъчни кораби, дребни ракетни кораби и ракетни катери.

Междувременно в западната част на Арабско море приключи взаимното руско-китайско военномопско обучение " Мирно море-2022 ".

От съветска страна в маневрите взе отряд на Тихоокеанския флот, в който бяха ракетният крайцер " Варяг ", огромния противолодъчен транспортен съд " Адмирал Трибуц " и морският танкер " Борис Бутома ". Военноморски сили на КНР бяха показани от ракетния есминец " Урумчи " и комплексния продоволствен транспортен съд " Тайху ".

В хода на ученията съветските и китайските кораби отработиха задания по тактическо маневриране, организация на инспекции и организираха интервенция по освобождението на условно отвлечен съд, в ролята на който бе употребен танкерът " Борис Бутома ".

Бе осъществена и евакуация на условно ранен от борда на " Адмирал Трибуц " на есминеца " Урумчи " с палубен вертолет Ка-27ПС.

След завършвавето на учения отрядът бойни кораби на Тихоокеанския флот продължи изполнението на дилемите по проекта.

Отрядът на Тихоокеанския флот излезе на поход от Владивосток през декември 2021 година Корабите участваха в руско-индийските военноморски учения PASSEX и руско-ирано-китайскоото обучение CHIRU-2022.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР