Два знакови случая, които станаха емблематични за България, продължават да

...
Два знакови случая, които станаха емблематични за България, продължават да
Коментари Харесай

Тотално мълчание по случаите със сина на Московски и бившия депутат Живко Мартинов

Два знакови случая, които станаха емблематични за България, не престават да тънат в цялостна неизясненост месеци откакто привлякоха публичното внимание. Става въпрос за трагичната гибел на 4-годишния наследник на транспортния министър Ивайло Московски и за нашумелия с прякора " Суджука " някогашен народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов.
Припомняме, че синът на транспортния министър почина при злополука с моторна шейна в Боровец преди съвсем 4 месеца. Разследването по случая продължава, само че това действително е единствената публична информация. Публично не е ясно по какъв начин е станала злополуката - неофициалната информация е за конфликт с дърво, написа в. " Сега ".
Дни след случая стана ясно, че делото за причиняване на гибел по несъобразителност е трансферирано за следствие в Националната следствена работа. " По делото следва да бъдат разпитани огромен брой очевидци и да бъдат назначени голям брой правосъдни експертизи и други дейности по следствието, част от които изискват и характерни познания за разрешителния режим и разпоредбите за прилагане на моторни шейни ", обявиха тогава обвинителите.
И в този момент нещата не наподобяват по-различно. Потърсени още веднъж преди дни, от Софийската окръжна прокуратура и от националното разследване бяха все по този начин сбити. Те не дадоха отговор нито дали към този момент има повдигнати обвинявания, нито дали са разкрили специалисти по шейни, нито даже докога е удължено следствието. От прокуратурата препратиха питанията към следствието, а оттова споделиха, че няма да приказват без разрешението на наблюдаващия прокурор. Кой е той, не е ясно.
В сходна загадъчност е потънало и делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който предишното лято получи 6 обвинявания. Това дело се води от профилираната прокуратура. Защо - не е ясно. Наблюдаващата прокурорка, която не позволява името ѝ да бъде обявено, не разрешавала да се даде каквато и да е информация. В спецпрокуратурата нормално се пращат делата против проведената престъпност.
Преди близо година прокуратурата повдигна 6 обвинявания на Мартинов. Тя твърдеше, че заплашвал А. П. с арест, данъчни инспекции и че ще му смачка компаниите. За да се избави, предприемачът трябвало да се раздели с " 4 т недопечен суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе " Елена " и телешка пастърма ", сякаш за премиера Борисов. Мартинов е упрекнат и за втора насила по отношение на А. П. Третото му обвиняване е за закана за ликвидиране.
Прокуратурата твърди още, че през 2014 година някогашният народен представител направил опит да бъде осуетено наказателното гонене против човек, предизвикал гибел при злополука. Главният прокурор Сотир Цацаров сподели, че това е някогашен зам.-министър. Бившият партиен деятел от Добрич е упрекнат и за това, че през 2015 година със закани е принудил зам.-директора на Министерство на вътрешните работи в Добрич и началника на РПУ-Балчик да извършат неправилни дейности по работа. Шестото закононарушение е опит със закани да принуди шефа на ВиК-Добрич да уволни съответен чиновник, както и да спре назначения и уволнения в сдружението.
След Мартинов три обвинявания получи и някогашният началник на Министерство на вътрешните работи в Добрич Веселин Колев. Под отговорност бяха подведени и локалната шефка на организацията по сигурност на храните Розалина Брайкова, както и предприемачът Петър Малджиев за опасност на очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР