Два водещи италиански клуба спряха достъпа на Кориере дело спорт

...
Два водещи италиански клуба спряха достъпа на Кориере дело спорт
Коментари Харесай

"Рома" и "Милан" спряха достъпа на "Кориере дело спорт" заради расисткия скандал

Два водещи италиански клуба стопираха достъпа на " Кориере дело спорт " поради расисткия скандал, разразил се в четвъртък в Италия. Спортният ежедневник излезе с водещо заглавие " Черен петък " на първа страница, като разгласява фотоси на Ромелу Лукаку от " Интер " и Крис Смолинг от " Рома " преди мача сред двата състава в петък.

Ходът бързо провокира голям отзив по света, като " Кориере дело спорт " понесе доста рецензии.

" Рома " разгласи, че дружно с " Милан " стопират достъпа на публицистите от вестника до подготвителните си бази до края на календарната година. За това време футболистите на двата тима няма да вземат участие в медийни интензивности с присъединяване на изданието.

pic.twitter.com/Hq7PTbFU6V
— R.Lukaku Bolingoli9 (@RomeluLukaku9) December 5, 2019
От " Рома " показват, че в материала има антирасистко обръщение и по тази причина прекъсването на достъпа на " Кориере дело спорт " е единствено до януари.

Редакторът на вестника Иван Дзадзарони съобщи, че не вижда какво расистко има в заглавието. " Знаете ли какъв брой сходни заглавия съм писал за 40 години? Защо би трябвало да се изяснявам пред интернет? "

Според него слагането на Лукаку и Смолинг на челната страница е задоволително мощно обръщение. " Те са отлични футболисти, двамата играха в " Манчестър юнайтед ", а " Черния петък " е на всички места в този момент поради продажбите. Така че за какво да не го употребявам? "

Самият Лукаку съобщи, че това е най-глупавото заглавие, което е срещал. " Продължавайте да подклаждате негативизъм и казуса с расизма, вместо да говорите за хубавия мач, който ще се играе на " Сан Сиро " сред два огромни тима ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР