Два високотехнологични дрона за събиране на плуващи на повърхността на

...
Два високотехнологични дрона за събиране на плуващи на повърхността на
Коментари Харесай

Дронове събират отпадъци от морето в Поморие

Два високотехнологични дрона за събиране на плуващи на повърхността на водата боклуци към този момент са в Поморие. Те са по план за понижаване на морските боклуци, който се реализира с финансовата поддръжка на Програма " Опазване на околната среда и климатичните промени " 2014-2021 година

Дроновете могат да откриват химикали във водата и да събират данни за морската среда. По този метод ще бъде осъществено разчистване и следващ мониторинг, както и ръководство на водите на трите целеви акватории по плана - река Ахелой, Поморийското езеро и морската околна среда по крайбрежията на Черно море, в това число и двете пристанища в Поморие.

Проектът планува още провеждането на две просветителни и една национална акция за повишение на осведомеността във връзка с замърсяването на морските води и разработване на рекламни и осведомителни филми.

Община Поморие извършва плана в партньорство с Местна инициативна рибарска група - Поморие (МИРГ – Поморие) и норвежка компания, която ще показа положителни практики и ще взе участие в провеждането на образованията за приложимостта и повторното потребление на събрани боклуци от повърхността на водните запаси.

Текст: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР