Два вида петролни продукти от руския суров петрол бяха изключени

...
Два вида петролни продукти от руския суров петрол бяха изключени
Коментари Харесай

ЕС прие изключения от ценовия таван за руския петрол

Два типа петролни артикули от съветския недопечен нефт бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз. Това стана след актуализация на разясненията на Европейската комисия, оповестени на формалния ѝ уеб страница в събота.

" Ако съветски петролен артикул в трета страна се преработва посредством разбъркване с артикул с генезис от друга страна, вследствие на което се получава друг артикул, тогава съветският петролен артикул към този момент не се счита за артикул с съветски генезис и горната граница на цените не се ползва ", се споделя в текста. " Ако тези артикули (произведени от съветски нефт) са били значително модифицирани в трета страна, те към този момент не се смятат за артикули с съветски генезис и таванната цена не се ползва ", се споделя още в известието на Европейската комисия.

Съветът на Европейски Съюз утвърди решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови нива за съветските петролни артикули: едно от 45 $ на барел за петролни артикули, които се продават с отстъпка от суровия нефт (мазут, нафта), и друго от 100 $ на барел за петролни артикули, които се продават на по-висока цена от суровия нефт (дизел и керосин).
Всичко за Вашата сватба
/БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg