Два турнира по стрелба с пистолет Макаров“, за журналисти индивидуално

...
Два турнира по стрелба с пистолет Макаров“, за журналисти индивидуално
Коментари Харесай

Излъчиха победителите от турнира по стрелба, организиран от Център за подготовка на специалисти-Сливен

Два шампионата по пукотевица с револвер „ Макаров “, за публицисти самостоятелно и за тимовете на ЦПС, организира през днешния ден Център за подготовка на специалисти-Сливен във връзка бойния празник на Сухопътните войски - 19 ноември.

След показана майсторска пукотевица първото място зае тимът на 61-ви танков батальон. Втори се класира отборът на ЦПСВ, а третата позиция зае съставът на 2-ри танков батальон.

В самостоятелното класиране измежду дамите преди всичко се класира младши сержант Даниела Пейчева от 61тб, на второ ефрейтор 2 клас Марияна Пейчева от Щабна рота, на трето ефрейтор 1 клас Таня Димитрова от 2 тб.



В самостоятелното класиране при мъжете първата позиция е за старши сержант Станислав Стоянов от 61 тб, на втора старшина Людмил Илиев от ЦПСВ, а на трета младши сержант Нури Гавазов от ЦПСВ.

Достойно сепредставихана стрелковия рубеж и публицистите, като успеха в групата на дамите бе за Валерия Тодорова, а при мъжете за Добрин Добрев.
Дарик радио също бе измежду отличените, заемайки втората позиция в дамското направление.



Общото присъединяване на публицистите в проявата бе съпроводено и от поръчка за бъдещи взаимни шампионати по пукотевица.

Командирътна ЦПС полковник Любомир Вачев следи деянията, връчи грамоти на спечелилите и поздрави участниците.

Чуйте.....



Датата 19 ноември е избрана за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет № 477 от 1992 година и Заповед № 3478 на министъра на защитата от 1992 година По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота организира решителното стълкновение при Сливница. Това е първата огромна победа на войската след възобновяване на българската страна от 1878 година С успеха в Сръбско-българската война е предпазен актът на Съединението сред Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее единен и свободен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР