Два центъра за хора с различна степен на деменция ще

...
Два центъра за хора с различна степен на деменция ще
Коментари Харесай

С две нови услуги се разраства социалната програма на общината

Два центъра за хора с друга степен на деменция ще бъдат разкрити във Варна. Това реши комисията по обществени действия към общинския съвет. Финансирането е безплатно по оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и общият размер е 1,108 млн. лева, посочи шефът на обществената дирекция към общината Таня Василева.

По думите й обществената стратегия на община Варна предлага 57 услуги, само че нито една от тях не е предопределена за хора с деменция. Василева акцентира още, че общественият резултат ще се разпростре освен върху посетителите на двата центъра, а и над техните близки, които ще могат да намерят трудова реализация, откакто има кой да поставя грижи за дементните.

Съветниците от обществената комисия утвърдиха лист с имената на 61 варненци, които ще получат помощи за ненадейно зародили витални, просветителни или комунално-битови потребности. Общата сума по това решение е 22,8 хиляди лева Наред с това бяха отписани 55,870 хиляди лева помощи, отпуснати в интервала 2012 година – 2016г., само че непотърсени от получателите. От общинската дирекция увериха, че документално са уведомявали жителите, на които е била отпусната еднократна помощ, само че те не са я потърсили в планувания в закона 12-месечен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР