Два случая на африканския щам на коронавирус са открити в

...
Два случая на африканския щам на коронавирус са открити в
Коментари Харесай

Откриха новия африканския щам „Омикрон“ в няколко европейски държави

Два случая на африканския вариант на ковид са открити в Обединеното кралство, заяви здравния министър на Англия Саджид Джавид пред Sky News. По думите му болните към този момент са изолирани и се правят целенасочени проби в региони, където са открити случаите - в Челмсфорд и Нотингам.
 
В събота вечерта Германия също удостовери първите два случая на новия вариант " Омикрон " на COVID-19 при пасажери, пристигнали на летището в Мюнхен от Южна Африка. „ Два случая на новия вариант на вируса, систематизиран от Световната здравна организация като рисков вид, са доказани в Бавария “, се споделя в изказване на здравното министерство на страната, без да се оповестяват повече детайлности.

Малко по-късно сходна вест пристигна и от Италия, където здравните управляващи също потвърдиха, че са разкрили първи случай на новия вариант " Омикрон " на COVID-19 при пасажер от Мозамбик, съобщи Агенция Франс Прес. „ Пациентът и членовете на фамилията му са в положително здраве “, се споделя в изказване на Националния здравен институт.

За евентуален първи случай на заразяване с новия вид ковид в Чехия заяви и министър председателят на страната Андрей Бабиш по-рано в събота.
„ Жената, която беше тествана за съществуването на новия вариант на ковид " Омикрон " е посетила Намибия и се завърна в Чехия през Южна Африка и ОАЕ. Чакаме резултатите от нейното проучване. Тя към този момент е изолирана, всичките й контакти се ревизират “, добави той.

Световната здравна организация към този момент класифицира разновидността на COVID-19, открит в Южна Африка, като " пораждащ безпокойствие " и го отбелязя с гръцката писмен знак " Омикрон ".

В тази връзка Съединените щати и Европейският съюз ограничиха въздушен трафик с Южна Африка и някои прилежащи страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР