Два самолета Еър трактор на Дирекцията за защита и спасяване

...
Два самолета Еър трактор на Дирекцията за защита и спасяване
Коментари Харесай

Два самолета се включиха в гасеното на горски пожар в района на Велес в Северна Македония

Два самолета " Еър трактор " на Дирекцията за отбрана и избавяне и един полицейски хеликоптер се включиха в гасенето на огромен горски пожар над село Отовица, община Велес, в Република Северна Македония , който избухна през днешния ден следобяд, оповестява МИА.

" От огъня е наранена борова гора, а в гасенето му вземат участие към 20 пожарникари с противопожарни коли, десетина чиновници от предприятието за комунални услуги " Дервен " и локално население от село Отовица , живеещо наоколо до мястото на пожара ", оповестиха кметът на Велес Марко Колев , който дойде на място, с цел да поддържа хората, участващи в гасенето на пожара.

Той посочи, че пожарът е на същото място, където е имало пожар и завчера, само че посочи, че в този момент гори по-голяма повърхност от борова гора и то в мъчнопроходим терен.

" Поискахме гасене от въздуха, тъй като теренът е мъчнопроходим " , акцентира Колев.

Пожарът е покрай автомагистралата Велес-Скопие, по която минават хиляди коли, а Колев подозира, че повода за пожара може да е хвърлена от кола цигара.

" За къс интервал от време, единствено за два дни, огънят се трансферира от автомагистралата в гората. Не мога да настоявам, мога единствено да допускам, че повода може да е изхвърлена угарка от кола ", акцентира Колев.

Полицейското ръководство във Велес е почнало следствие, с цел да откри повода за този огромен горски пожар, показва организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР