Два протеста срещу връщането на България към купуването на природен

...
Два протеста срещу връщането на България към купуването на природен
Коментари Харесай

Протести пред президентството срещу връщане към Газпром

Два митинга против връщането на България към пазаруването на природен газ от Русия и във връзка съмнения, че служебното държавно управление блокира въвеждането в употреба на газовата връзка с Гърция ще има в петък вечерта. И двете събития са планувани за 19 часа. Едното се провежда във Facebook, другото е демонстрация на " демократична бългаиря.

Протестът на социалнат амрежа ще е под наслов #RAZwithme. Основна причина за свикването му е недоволството от загатваните все по-често планове на кабинета да възвърне договарянията и вероятно пазаруването на природен газ от съветската " Газпром ", която на 26 април спря доставките за страната, защоот " Булгаргаз " не пожела да открие сметка в рубли и посредством нея да заплаща за суровината. Причината за решение бе несигурността на доставките и заплахата да не получаваме декларираните количества. Макар бизнесът и редица политици от левия набор постоянно да повтарят по какъв начин европейски страни са разкрили сметки в рубли и това не опонира на глобите на Европейска комисия поради войната на Русия в Украйна, от средата на юни съветските доставки в Европа понижават от ден на ден и стават все по-несигурни.

" Ние не желаеме да купуваме газ от страна терорист! Ние не желаем да финансираме убийства на деца и дами! ", написа в страницата на събитието.

В петък зам.-министърът на, че няма нищо неприятно в това България да подписа нов дълготраен контракт с " Газпром ". Такъв и сега има, само че доставките бяха спрени едностранно от съветската страна след отхвърли на България да заплаща в рубли. Няма никакви гаранции, че същото няма да се случи и при нов контракт.

Протест пред президентството провеждат и от " Демократична България ", излиза наяве от известие на партията. От партията настояват, че служебният кабинет се пробва да саботира въвеждането в деяние на газовата връзка с Гърция, откъдето биха могли да се получават спомагателни количества.

" Отлагането посредством всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на оборудването, по което страната ни да получава на ниска цена азерски газ, е в услуга само на " Газпром ". " Демократична България " няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат достиженията ни по пътя на енергийната самостоятелност! ", декларират те.

От Министерството на енергетиката обаче отхвърлиха тези обвинявания и обясниха, че няма протокол за прекъсване на назначението на наздор в проектнат акомпания " Ай Си Джи Би ", а отвод от Агенцият апо вписванията поради разлики в имената на дадените гръцки представители в контролния орган по отношение на изписването им в протокола от общото заседание на акционерите на сдружението и в подадените заявки. Ведомството твърди, че грешките ще бъдат отстранени и се прави всичко допустимо з анай-бързо въвеждане в употреба на интерконектора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР