Два проблема ни пречат - липсата на върховенство на закона

...
Два проблема ни пречат - липсата на върховенство на закона
Коментари Харесай

Денков: Сантиментите към източните ни съседи ни пречат

" Два казуса ни пречат - неналичието на господство на закона и сантиментите към източните ни съседи ". Това сподели министър председателят акад. Николай Денков по време на откриването на Софийския стопански конгрес, съобщи Българска национална телевизия.

По думите му България би трябвало да работи за развиване на стопанската система си, макар че е дребна страна.

" Нашата страна е прекомерно дребна, с цел да бъде конкурентна на огромните райони. За страдание това, което виждаме, е, че има две съществени спънки - съществуващите проблеми с върховенството на закона. Вторият проблем е незадоволителна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти към източните ни съседи. Тези проблеми би трябвало да бъдат обсъждани дружно ", уточни той.

Премиерът сподели още, че ще бъдат построени два нови реактора в АЕЦ " Козлодуй ", както и ще бъдат затворени мините и централите в " Марица изток ".

" Само преди 4 години бизнес водачите на целия свят се състезаваха в това по какъв начин да усъвършенстват процесите си, употребявайки организацията на стопанската система. Европейски и американски компании изнасяха производства в Китай, китайски компании купуваха европейски и американски компании, всеки се опитваше да усъвършенства производството, логистиката, услугите, по метод, който беше предначертан. Тези четири години наподобяват толкоз надалеч от сегашната вероятност - първо с пандемията, по-късно с изкуственото повишение на цените на енергоносителите, началото на войната в Украйна, която сподели, че светът не е несъмнено място за търговия. Всичко това докара до цялостно преосмисляне на метода, по който би трябвало да се провежда процесът ", уточни още Денков в словото си, представено от БГНЕС.

Според Денков за райони като нашия икономическата рецесия може да е опция, от която да се възползват. " Възможността да намерим своето място на картата и на Европа, и на границата сред Европейския и Азиатския континент, тъй че да имаме своето независимо място и тежест, с които да се включим в тези международни процеси ", добави той. 

 

Източници: Българска национална телевизия, " Сега ", БГНЕС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР