Два пъти и половина са увеличени сметките за електроенергия и

...
Два пъти и половина са увеличени сметките за електроенергия и
Коментари Харесай

Д-р Маналова: Два пъти и половина повече плаща за отопление МБАЛ Д-р Христо Стамболски

Два пъти и половина са увеличени сметките за електрическа енергия и газ на най-голямата общинска болница в страната – МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “ в Казанлък, обслужваща пет общини в района за последните три години. Това сподели шефът на болничното заведение доктор Кети Маналова-Владкова пред Нова телевизия.

„ За последното тримесечие на 2019 година сме платили 21 000 лева за ток, за 2020 година – 24 000, а за 2021 година - 52 000 лева За природен газ сметките бяха 17 700 лева за последните три месеца на 2019 година, 31 600 лева за същия интервал на 2020 година и 58 300 лева за края на 2021 година “, сподели доктор Маналова.

„ Мисля, че това е последният месец, в който ще можем да поемем тези разноски, защото компаниите, които доставят и електрическа енергия, и природен газ, към този момент не вършат взаимни отстъпки. Ние имаме подписани контракти. Максималният период за заплащане е 60 дни. Във връзка със здравната рецесия, с нарасналите условия към лечебните заведения, с това, че половината отделения на болничното заведение са трансформирани за лекуване на пациенти с Коронавирус, с увеличените разноски за пациенти, които са полиморбидни, с доста съпътстващи болести. Тяхното лекуване изисква доставка на доста скъпи лекарства. Имаме доста нараснал разход за консумативи и защитни средства. Дори храната за пациентите е с нараснала цена, което е по отношение на енергийните източници “, добави доктор Маналова.

Припомняме, че по отношение на тези разноски от болничните сдружения настояха за незабавна помощ за оправянето с високите цени за отопление и електричество и нарастване на цените на клиничните пътеки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР