Два пъти е нараснал стокообменът на България с Кралство Дания

...
Два пъти е нараснал стокообменът на България с Кралство Дания
Коментари Харесай

Стокообменът ни с Дания е нараснал два пъти за 10 години

Два пъти е повишен стокообменът на България с Кралство Дания за последните 10 години, като за 2017 година търговията сред двете страни отбелязва връх и доближава близо 300 млн. евро. Това стана ясно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова и Сьорен Якобсен, дипломат на Дания в страната ни. Тази наклонност се резервира и през 2018 година, като единствено за първите пет месеца стокообменът възлиза на близо 135 млн. евро, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Заместник-министър Иванова уточни, че съществува сериозен капацитет за задълбочаване на търговско-икономическите връзки сред двете страни, а Кралство Дания е един от перспективните сътрудници на България в региона на търговията. „ Потенциалът на двустранния стокообмен остава надалеч по-голям от постигнатото досега “, добави тя.

По думите ѝ българският експорт за Дания е повишен с над 10% за последната година, само че съществуват благоприятни условия за разширението му в браншове като: произвеждане на храни и питиета, произвеждане на текстил и произведения от текстил, произвеждане на мебели и други Зам.-министър Иванова показа и опциите за вложения в България, като посочи макроикономическата и финансова непоклатимост в страната ни, положителния бизнес климат, ниските оперативни разноски, както и ограниченията за поощряване на вложители.

Сьорен Якобсен съобщи от своя страна, че датските компании работят добре в България и от ден на ден компании се интересуват от опциите за вложения в страната ни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР