Два пъти дневно дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив

...
Два пъти дневно дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив
Коментари Харесай

Храна, химически тоалетни и мобилни чешми за полицаите на КПП-та в Пловдив

Два пъти на ден дежурните служители на реда на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив ще получават храна от общината. Инициативата е на кмета Здравко Димитров.Става дума за към 200 чиновници на реда дневно. Зико е разпоредил също Оперативна програма " Чистота " да оборудват постовете с химически тоалетни, мобилни чешми с дезинфектант и кошове за боклуци.

Днес градоначалникът се срещна с служителите на реда, които дежурят на най-натоварените контролно-пропускателни пунктове - този до паметника на Скобелева майка и „ Карловско шосе ". Той изиска персонално да се увери дали има струпване на опашки в пиковите часове на деня. Заедно с него бяха шефът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и заместник-кметът по сигурността Тодор Чонов.



„ Изчакването е в границите на естественото и служителите на реда вършат всичко допустимо прекосяването през пунктовете да става допустимо най-бързо, като в пиковите часове усилваме числеността им трикратно ", съобщи старши комисар Йордан Рогачев. Той изясни, че за облекчение на трафика има проведени и спомагателни ленти за прекосяване на транспортните средства. Според разбора на полицията един човек изчаква приблизително към 20-25 минути.

„ За да се форсира прекосяването и с цел да се понижи риска за служителите на реда от директния контакт с хората, тъй като те поемат декларациите, ще разясня с премиера Бойко Борисов дали да не върнем остарелия режим, при който документите единствено се демонстрират ", заяви кметът Здравко Димитров.



Доброволно формирование „ Пловдив 112 " от през вчерашния ден стартира да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, ситуирани на входно-изходните артерии на града. „ Полицаите са там по 12 часа, а времето е студено и по тази причина взехме решение два пъти на ден да им носим топли питиета. От личен опит знаем какъв брой е мъчно едно толкоз дълго дежурство навън ", изясни ръководителят на формированието Георги Влайков.

„ Изключително съм признателен на кмета Здравко Димитров за поддръжката, навременна и доста нужна в този сложен за всички миг. Коментирайки с сътрудници от страната, Община Пловдив е първата, която подкрепя работата по контролно-пропусквателен пункт ", разяснява ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев.

Снимки Община Пловдив
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР