Два от германските автомобилни гиганти - BMW и Volkswagen, ще

...
Два от германските автомобилни гиганти - BMW и Volkswagen, ще
Коментари Харесай

Заради войната: Два автомобилни гиганта затварят заводите си

Два от немските автомобилни колоси - BMW и Volkswagen, ще затворят редица свои фабрики на територията на Европа поради дефицит на части, внасяни от Украйна. Това заяви английският бизнес всекидневник Financial Times.

" BMW и Volkswagen са принудени да преустановят работата на заводите си в цяла Европа, откакто нашествието на Русия наложи затварянето на украинските фабрики за електромонтажна работа ", се споделя в отчета. Според показаните данни на Украйна се пада към 1/5 от доставките на електрически кабели.

" Проблемът с кабелите е, че те са фундаментални. Без тях не можеш да започнеш сглобяването на некомплектован автомобил ", представен е Александър Мариан, ръководещ шеф на консултантската компания Alix Partners, който прибавя, че защитните връзки се вършат по поръчка, което затруднява производството им в други фабрики.

Източници на лондонския вестник оповестяват и за съществени логистични проблеми. " Ако изпратите камион, не може да знаете дали ще бъде в Полша след три часа или три дни и дали ще бъде върнат назад. Всеки ден се постанова да ревизираме дали е допустимо изпращането на един или два ", споделя анонимният източник.

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Херберт Дийс разяснява, че компанията от Волфсбург обмисля други възможности, които включват промяна на оборудването. В същото време източници на Financial Times оповестяват, че някои снабдители от Украйна са почнали да възобновяват активността си.

Това е следващ удар за автомобилната промишленост, която от време на време затваряше някои фабрики поради дефицит на части по време на пандемията, а редом с това претърпява радикална промяна, преминавайки към електрически автомобили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР