Два нови графита дело на Банкси се появиха в центъра

...
Два нови графита дело на Банкси се появиха в центъра
Коментари Харесай

Банкси с два нови графита в Лондон, посветени на Баския


Два нови графита дело на Банкси се появиха в центъра на Лондон. Произведенията са отдадени на Жан-Мишел Баския и идват дни преди галерия в памет на известния актьор.

Един от графитите съставлява човешка фигура, сходна на нарисуваната от Баския в творбата от 1982 година „ Boy and Dog in a Johnnypump “, която е претърсвана от служители на реда. Куче, сходно на това от картината, следи сцената.

Снимка на творбата се появи на формалния профил на Банкси в Инстаграм с текст „ Портрет на Баския, приветстван, от лондонската полиция – с (неофициално) подпомагане на новата галерия на Баския “.
 Така наподобява второто произведение на банкси, отдадено на Баския. Така наподобява второто произведение на банкси, отдадено на Баския. / БГНЕС
Вторият графит на Банкси съставлява Виенско колело, което вместо кабинки има нарисувани корони – чест претекст в творбите на Баския.

Двете творби се появиха през уикенда наоколо до Барбикан център, където ще се състои изложбата на американския актьор. В известието си в Инстаграм Банкси съобщи, че Барбикан е място, известно с това, че „ нормално е готово да изтрие всевъзможни графити от стените си “.

Това е първата огромна галерия в Лондон на Баския – икона на пост пънк ъндърграунд сцената в Ню Йорк, който умира от свръхдоза хероин през 1988 година на 27-годишна възраст.

Той е релативно едва показван във Англия и негови творби не участват в нито една социална сбирка. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР